Helikopterpiloot

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Helikopterpiloot?

Een helikopterpiloot is een bestuurder van een helikopter en kan beroepsmatig of hobbymatig actief zijn. Om een helikopter te mogen besturen bestaan er verschillende opleidingen, die qua opleidingsinhoud kunnen verschillen, afhankelijk van het doel van de helikoptervluchten. De lichtste helikopteropleiding is de PPL (Privat Pilot License) opleiding. Deze opleiding is geschikt voor helikopterpiloten, die recreatief willen vliegen met een helikopter. Wie als helikopterpiloot beroepsmatig wil vliegen (commerciële vluchten) zal minimaal de CPL (Commercial Pilot License) opleiding moeten volgen. Daarnaast bestaan er opleidingen die meer bevoegdheden geven aan de helikopterpiloot, zoals het mogen vliegen met zware helikopters, het mogen vliegen tijdens slechte weersomstandigheden en het vliegen in het donker. Het vliegen in het donker of tijdens slechte weersomstandigheden mag alleen als de helikopterpiloot beschikt over de opleiding IR (Instrument Rating). De opleiding ATPL (Airline Transport Pilot License) is juist belangrijk om te mogen vliegen voor de offshore-industrie, zoals voor het vervoeren van mensen en goederen naar olieplatforms op zee. Welke werkzaamheden een helikopterpiloot uitvoert is dus afhankelijk van de bevoegdheden die de helikopterpiloot heeft. De helikopteropleiding PPL is niet genoeg om beroepsmatig actief te zijn als helikopterpiloot. Beroepsmatige werkzaamheden van een helikopterpiloot zijn bijvoorbeeld het vliegen voor defensie, de politie, de brandweer, de offshore-industrie, taxidiensten of als trauma-piloot. Voor de meeste overheidsdiensten is het belangrijk dat de helikopterpiloot over alle bevoegdheden beschikt, zoals de opleiding IR (Instrument Rating). Het kunnen navigeren en communiceren met de luchtverkeersleiding en andere diensten is in dat geval belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een traumahelikopter, die in de nacht opgeroepen wordt voor een spoedvlucht.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Helikopterpiloot

Wat is het salaris en tarief van een Helikopterpiloot? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Helikopterpiloot in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Helikopterpiloot

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Helikopterpiloot bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl