Team Mijnzzp

Wat doet een Servicemedewerker openbaar vervoer?

Een servicemedewerker openbaar vervoer is een klantenservice medewerker, die in het veld werkzaam is. De belangrijkste werkzaamheden van een servicemedewerker openbaar vervoer komen neer op het bieden van service aan reizigers. Als servicemedewerker openbaar vervoer kan je voor verschillende vervoersbedrijven werkzaam zijn. Daarnaast kan een servicemedewerker openbaar vervoer werkzaam zijn op stations en te maken hebben met alle vormen van het openbaar vervoer. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een servicemedewerker openbaar vervoer het beste omschrijven als het bieden van service aan reizigers door ze te helpen. Denk bijvoorbeeld aan het helpen kopen van tickets, het geven van reisinformatie en aan het wegwijs maken van reizigers. Andere benamingen voor servicemedewerker openbaar vervoer zijn medewerker tickets & service of medewerker veiligheid & service. In de praktijk is het zo dat een servicemedewerker openbaar vervoer ook werkzaam kan zijn als handhaver. Het is niet zo dat alle servicemedewerkers openbaar vervoer over handhavingsbevoegdheden beschikken. Vooral tijdens drukke dagen zijn er meestal verschillende medewerkers die ingezet worden als servicemedewerker openbaar vervoer. Dit zijn meestal medewerkers die normaal gesproken werkzaam zijn op kantoor. Een medewerker tickets & service is normaal gesproken verantwoordelijk voor andere werkzaamheden dan een servicemedewerker, die rondloopt op stations. Deze verschillende servicemedewerkers hebben beide wel te maken met het verlenen van service. Het beroep servicemedewerker openbaar vervoer kan dus betrekking hebben op verschillende servicemedewerkers, die lang niet allemaal fulltime werkzaam zijn. Een servicemedewerker openbaar vervoer kan aangemerkt worden als host, gastheer of gastvrouw, omdat deze beroepen te maken hebben met het verlenen van service. Het is denkbaar dat een servicemedewerker openbaar vervoer verantwoordelijk is voor andere werkzaamheden.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Servicemedewerker openbaar vervoer

Wat is het salaris en tarief van een Servicemedewerker openbaar vervoer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Servicemedewerker openbaar vervoer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Servicemedewerker openbaar vervoer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Servicemedewerker openbaar vervoer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl