Verkeersregelaar

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Verkeersregelaar?

Een verkeersregelaar is iemand die over de bevoegdheid beschikt om verkeersinstructies te mogen geven aan verkeersdeelnemers. Dit heeft betrekking op tijdelijke verkeersmaatregelen, zodat er geen ongelukken of opstoppingen ontstaan. Verkeersregelaars zijn meestal werkzaam tijdens wegwerkzaamheden of tijdens evenementen. Een verkeersregelaar kan over verschillende bevoegdheden beschikken, die afhankelijk zijn van de genoten opleiding en de werkzaamheden. Het is niet zo dat alle verkeersregelaars over dezelfde bevoegdheden beschikken, omdat er verschillende verkeersregelaars zijn. Denk bijvoorbeeld aan beroepsverkeersregelaars, transportbegeleiders, evenementenverkeersregelaars en aan verkeersbrigadiers (oversteekhulp). Verkeersregelaars worden vooral ingezet door gemeentes of wegbeheerders om het verkeer te begeleiden, zodat er geen onnodige verkeersopstoppingen of ongelukken ontstaan. Tijdens wegwerkzaamheden kan het voor verkeersdeelnemers onduidelijk zijn hoe de verkeersstromen lopen. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren voor wegwerkers en de verkeersdeelnemers. Om problemen te voorkomen worden er steeds vaker verkeersregelaars ingezet, die ook instructies mogen geven aan verkeersdeelnemers. Het zijn alleen de beroepsverkeersregelaars en transportbegeleiders, die zelfstandig werkzaam mogen zijn. Verkeersregelaars die werkzaam zijn tijdens evenementen werken in de meeste gevallen onder toezicht van de politie. Een verkeersbrigadier is alleen werkzaam op of rond een school. Het beroep verkeersregelaar is geprofessionaliseerd en verkeersregelaars moeten voldoen aan strikte opleidingseisen om werkzaam te mogen zijn als verkeersregelaar. Een verkeersregelaar beschikt niet over handhavingsbevoegdheden, echter zijn verkeersdeelnemers wel verplicht om de instructies van een verkeersregelaar op te volgen. Verkeersdeelnemers die dit niet doen kunnen achteraf een proces-verbaal krijgen als de verkeersregelaar aangifte doet van de overtreding.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Verkeersregelaar

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Verkeersregelaar

Welke opleiding is nodig om Verkeersregelaar te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Verkeersregelaar? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Verkeersregelaar

Wat is het salaris en tarief van een Verkeersregelaar? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Verkeersregelaar in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Verkeersregelaar zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Verkeersregelaar

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Verkeersregelaar bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl