Bergingsmedewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bergingsmedewerker?

Een bergingsmedewerker is een bergingschauffeur, die verantwoordelijk is voor de berging van voertuigen. In de meeste gevallen heeft een bergingsmedewerker te maken met voertuigen die schade hebben, verkeerd geparkeerd staan of pech hebben. Daarnaast kan een bergingsmedewerker ingeschakeld worden door gerechtsdeurwaarders, de politie of andere overheidsinstanties, om voertuigen af te slepen die in beslag genomen zijn. Denk hierbij aan mensen die schulden hebben, verkeerscontroles of aan technische onderzoeken. In de meeste gevallen zal een bergingsmedewerker te maken hebben met voertuigen die pech hebben, zodat ze afgesleept moeten worden. Als bergingsmedewerker ben je werkzaam met een bergingsvoertuig, zoals een vrachtwagen of bestelwagen met laadplateau. Bergingsmedewerkers worden ook ingezet voor het bergen van voertuigen die omgevallen zijn. In dat soort gevallen zal de bergingsmedewerker beschikken over een zwaar bergingsvoertuig, dat voorzien is van een kraan om voertuigen te kunnen bergen. Als bergingsmedewerker krijg je dus te makken met verschillende voertuigen, die afgevoerd moeten worden. Dit kan bijvoorbeeld inhouden het afvoeren van een voertuig naar een garage, naar een schadeherstelbedrijf, naar een sloopbedrijf of het afvoeren van voertuigen naar een opslagplaats van de politie of douane. Met welke voertuigen een bergingsmedewerker te maken heeft, is afhankelijk van de werkgever en de opleiding van de bergingsmedewerker, omdat er een verschil bestaat tussen lichte en zware voertuigen. Lichte voertuigen, zoals auto's, motorfietsen of busjes worden meestal op een oprijwagen vervoerd. Zwaardere voertuigen zoal vrachtwagens of bussen worden met zware takelwagens vervoerd. Als bergingsmedewerker is het belangrijk dat je beschikt over technische inzicht en dat je creatief bent. De creativiteit heeft vooral betrekking op het bedenken van oplossingen om voertuigen te kunnen bergen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Bergingsmedewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Bergingsmedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Bergingsmedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bergingsmedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Bergingsmedewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bergingsmedewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl