Team Mijnzzp

Wat doet een Chauffeur exceptioneel transport?

Een chauffeur exceptioneel transport is een vrachtwagenchauffeur die exceptioneel transport uitvoert. Exceptioneel transport heeft betrekking op transport dat de normale wetten en regels qua omvang, maten en gewichten overschrijdt. Om als chauffeur exceptioneel transport te mogen werken is geen extra opleiding nodig. Toch bestaan er tegenwoordig wel speciale opleidingen, die gericht zijn op exceptioneel transport, omdat de werkzaamheden zo specifiek zijn. Om exceptioneel transport te mogen uitvoeren is een ontheffing of vergunning nodig van de wegbeheerder. In de ontheffing of vergunning is bijvoorbeeld opgenomen op welk tijdstip het transport uitgevoerd mag worden, of en hoeveel transportbegeleiders er aanwezig moeten zijn en welke route er gereden moet worden. Ondanks dat een chauffeur exceptioneel transport geen extra opleidingen hoeft te volgen zal dit beroep niet voor iedereen geschikt zijn, omdat de werkzaamheden om een ervaren chauffeur vragen. Exceptioneel transport heeft meestal betrekking op goederen die gemaakt worden door de industrie, zoals grote transformators, windmolens, betonelementen, machines of werktuigmachines. Deze goederen of machines zijn meestal zo groot dat ze niet op een normale manier vervoerd kunnen of mogen worden. Om deze goederen toch veilig te kunnen vervoeren worden er speciale eisen gesteld door de wegbeheerder. Wat deze eisen precies zijn, is afhankelijk van het exceptioneel transport. Als het om zeer zware vrachten gaat, is het bijvoorbeeld denkbaar dat bepaalde bruggen vermeden moeten worden. Bij extreem hoge lading kan het zijn dat tunnels vermeden moeten worden. Het is niet zo dat bij alle exceptionele transporten transportbegeleiders aanwezig hoeven te zijn, omdat dit afhankelijk is van het transport en de uiteindelijke vergunning of ontheffing. Bij exceptioneel transport is niet alleen de vrachtwagenchauffeur verantwoordelijk voor het veilig vervoeren van goederen. Denk ook aan de fabrikant en aan de ontvanger van goederen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Chauffeur exceptioneel transport

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Chauffeur exceptioneel transport

Wat is het salaris en tarief van een Chauffeur exceptioneel transport? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Chauffeur exceptioneel transport in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Chauffeur exceptioneel transport

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Chauffeur exceptioneel transport bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl