Expediteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Expediteur?

Een expediteur is een logistieke planner of ondernemer, die zich gespecialiseerd heeft in het uitvoeren van logistieke processen. Een expediteur kan niet zomaar vergeleken worden met een transporteur, omdat de werkzaamheden van een expediteur verder gaan dan alleen het transporteren van goederen. Een expediteur moet aangemerkt worden als bemiddelaar, die logistieke processen zo zal organiseren dat goederen op de efficiëntste, snelste en goedkoopste manier getransporteerd worden. Een expediteur is dus niet alleen verantwoordelijk voor het transporteren van goederen, omdat de werkzaamheden breder gezien moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van de benodigde vergunningen, het opvragen van offertes, het opslaan van goederen, het regelen van invoerrechten en aan het verzekeren van transport. Daarnaast heeft een expediteur kennis van de transportsector en weet de expediteur hoe vracht het beste vervoerd kan worden, zodat de kosten laag blijven. Als expediteur zal je regelmatig onderhandelen met transporteurs en ben je verantwoordelijk voor het opstellen van contracten en vrachtbrieven. Ook het afhandelen van de betaling behoort tot de werkzaamheden van een expediteur. Een expediteur werkt niet alleen met vrachtwagens, maar ook met bestelwagens, boten, vliegtuigen en treinen. Een expediteur heeft dus te maken met vervoerders en verladers, en fungeert als bemiddelaar. De meeste expediteurs zijn ook gespecialiseerd in het aanbieden van groupage. Groupage transport heeft betrekking op het verzamelen van kleine zendingen, die samen een grote zending vormen. Door middel van groupage transport is het mogelijk om kleine transportzendingen tegen een gunstige prijs te vervoeren. Er zijn veel bedrijven die gebruikmaken van expediteurs. De belangrijkste reden hiervoor is dat expediteurs alle werkzaamheden uit handen nemen. Andere benamingen voor expediteur zijn transporteur, bevrachter of vrachtondernemer.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Expediteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Expediteur

Welke opleiding is nodig om Expediteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Expediteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Expediteur

Wat is het salaris en tarief van een Expediteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Expediteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Expediteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Expediteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl