Opleiding tot Expediteur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauHbo Logistiek en Economie
VooropleidingMbo 4, Havo of Vwo
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Hbo-opleiding logistiek en economie

Een expediteur heeft in de meeste gevallen een Hbo-opleiding genoten, zoals de Hbo-opleiding logistiek en economie, die gericht is op goederen- en dienstenstromen tussen bedrijven en klant. Als expediteur ben je dan ook iedere dag bezig zo optimaal mogelijk goederen te vervoeren tegen zo laag mogelijke kosten. Management en bedrijfskunde spelen een belangrijke rol tijdens de opleiding logistiek en economie. Tijdens de Hbo-opleiding logistiek en economie is er het eerste jaar onder meer aandacht voor de vakken bedrijfseconomie, recht, marketing, communicatie en Engels. Vanaf het tweede jaar komen andere vakken aan bod, zoals internationaal recht, internationaal vervoer en internationale handel. In het laatste deel van de opleiding is er aandacht voor de vakken ICT & logistiek, inkoop & logistiek, management en distributielogistiek. In het laatste jaar van de opleiding ga je stage lopen, waarna je je afstudeeropdracht kan afronden. Bedrijfskunde, management en vervoerseconomie zijn belangrijke woorden als expediteur, die tijdens de opleiding allemaal uitgebreid behandeld zullen worden. Heb je de opleiding logistiek en economie afgerond, dan ben je Bachelor of Business Administration.

Opleidingsduur en niveau logistiek en economie

De Hbo-opleiding logistiek en economie zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen en is een redelijk zware opleiding te noemen die veel zelfstandigheid en doorzettingsvermogen zal vragen van de studenten. Overigens zijn de meeste Hbo-opleidingen ook binnen vier jaar af te ronden, wanneer je beschikt over de juiste vooropleidingen.

Vervolgopleidingen logistiek en economie

Na de Hbo-opleiding logistiek en economie is het nog mogelijk om door te leren voor een gerichte hbo- of universitaire masterstudie.

Vooropleiding logistiek en economie

De meeste hogescholen verwachten minimaal een Mbo-diploma niveau vier. Wanneer je over een havo- of vwo-diploma beschikt kan het zijn dat je over de juiste vakken moet beschikken, voordat je toegelaten kan worden tot de opleiding.

Mijnzzp.nl