Bagagemedewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bagagemedewerker?

Een bagagemedewerker is een luchthavenmedewerker die verantwoordelijk is voor de afhandeling van bagage. De belangrijkste taak van een bagagemedewerker is het laden en lossen van koffers, tassen en andere bagageartikelen van en naar vliegtuigen. De werkzaamheden van een bagagemedewerker zijn belangrijk, omdat vliegtuigen alleen op tijd kunnen vertrekken als de bagage op tijd geladen of gelost is. Een bagagemedewerker heeft niet alleen te maken met koffers en tassen, omdat bagagemedewerkers verantwoordelijk zijn voor het afhandelen van alle vormen van bagage. Denk bijvoorbeeld ook aan rolstoelen, kinderwagens, surfplanken en aan kennels met huisdieren. Het is dus niet zo dat een bagagemedewerker alleen met koffers en tassen te maken heeft. De werkzaamheden van een bagagemedewerker zijn niet moeilijk, echter is het wel belangrijk dat je beschikt over verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast kan de werkdruk nogal eens hoog zijn tijdens piekmomenten. Ondanks dat de bagageafhandeling grotendeels geautomatiseerd is, zijn bagagemedewerkers een belangrijke schakel in de bagageafhandeling. Tegenwoordig maken luchthavens gebruik van transportsystemen, waardoor een groot deel van de werkzaamheden automatisch verloopt. De belangrijkste taak van bagagemedewerker is het lalden en lossen van bagage op karren, zodat de koffers en andere bagage vervoerd kunnen worden van of naar het vliegtuig. Ook het overzetten van bagage naar een andere afhandelingslocatie behoort tot de werkzaamheden van een bagagemedewerker. Daarnaast is een bagagemedewerker verantwoordelijk voor het plaatsen van de bagage op een transportband, zodat passagier hun bagage krijgen. Als bagagemedewerker is het belangrijk dat je secuur werkt, omdat er geen fouten gemaakt mogen worden. Het is niet zo dat bagagemedewerkers automatisch werkzaam zijn als rijder. Voor het rijden met bagage moet een bagagemedewerker over het rijbewijs B beschikken en een opleiding volgen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Bagagemedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Bagagemedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bagagemedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Bagagemedewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bagagemedewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl