Reachtruckchauffeur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Reachtruckchauffeur?

Een reachtruckchauffeur rijdt op een reachtruck om zware goederen in een magazijn te stapelen en te verplaatsen. De ruimte om te manoeuvreren is maar beperkt, zodat de reachtruckchauffeur behendig met de reachtruck dient te zijn. Naast het rijden, stapelen en verplaatsen van goederen zijn er ook andere werkzaamheden die tot de functie behoren. Bijvoorbeeld het meehelpen met het laden en lossen net als het assisteren bij andere taken in het magazijn. Het gaat dan onder meer om het in ontvangst nemen van goederen net als het uitvoeren van controles. Ook het beheer van de voorraad is even van de taken net als het voorbereiden van orders. Bij een reachtruck en de genoemde werkzaamheden denk je misschien aan een heftruck als vergelijkbaar voertuig. Beide voertuigen zijn echter anders uitgevoerd. Een reachtruck is bijvoorbeeld veel compacter in vergelijking met een heftruck en daardoor perfect om in beperkte ruimtes mee te rijden. Een reachtruckchauffeur bedient de reachtruck op verschillende manieren. Er is bijvoorbeeld sprake van een mast die in de hoogte uit te schuiven is. Een reachtruckchauffeur voert de werkzaamheden voor het stapelen en verplaatsen van goederen doorgaans uit in magazijnen met hoge stellingen. De zitpositie is ook anders in vergelijking met een heftruck. De chauffeur zit namelijk in een zijwaartse positie op de reachtruck. De reachtruckchauffeur heeft een verantwoordelijke taak en vormt een belangrijke schakel in het logistieke proces. Binnen grote loodsen en magazijnen is het logistieke proces doorgaans op eenzelfde manier vormgegeven. Dat maakt dat een chauffeur van een reachtruck over het algemeen in alle branches met magazijnen of opslagloodsen werkzaam kan zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Reachtruckchauffeur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Reachtruckchauffeur

Wat is het salaris en tarief van een Reachtruckchauffeur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Reachtruckchauffeur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Reachtruckchauffeur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Reachtruckchauffeur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl