Inpakker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Inpakker?

Een inpakker is verantwoordelijk voor het verpakken, labelen en verzendklaar maken van producten. Denk hierbij aan consumentengoederen, wasgoed, assemblageproducten, poststukken en aan voedselproducten. In de meeste gevallen zal een inpakker werkzaam zijn voor een groothandel, webwinkel, wasserij, postbedrijf of fabrikant. Het beroep inpakker komt tegenwoordig binnen verschillende bedrijven voor en kan afhankelijk van de werkgever seizoensarbeid zijn. Denk bijvoorbeeld aan groothandels die te maken hebben met piekmomenten, zoals bij kerstpakketten het geval is. Naast het inpakken van producten is een inpakker verantwoordelijk voor andere werkzaamheden. Denk hierbij aan het instellen van machines, het samenstellen van (half)fabricaten, het stapelen van dozen op pallets, het inscannen van dozen, het aanvullen van verpakkingsmateriaal en aan het aanbrengen van beschermingsmateriaal. Als inpakker ben je in alle gevallen verantwoordelijk voor het laatste deel van het productieproces. Het inpakken is verantwoordelijk werk, omdat het om kostbare producten kan gaan, die volgens strikte regels verpakt moeten worden om schade te voorkomen. Vooral samengestelde pakketten, die niet standaard aangeleverd worden door fabrikanten, worden ingepakt door inpakkers. Denk bijvoorbeeld aan klanten van een webshop, die verschillende producten gekocht hebben. Vanzelfsprekend kunnen de werkzaamheden van een inpakker verschillen per bedrijf. Het inpakken van wasgoed kan bijvoorbeeld niet zomaar vergeleken worden met het inpakken van etenswaren. Als inpakker zal je in de meeste gevallen ook te maken hebben met expediteurs of transporteurs, die de goederen komen ophalen. In dat geval ben je meestal ook verantwoordelijk voor het uitvoeren van kwaliteitscontroles en verantwoordelijk voor het tekenen van de vrachtbrieven. Het beroep inpakker komt tegenwoordig steeds meer voor, omdat steeds meer mensen goederen laten bezorgen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Inpakker

Wat is het salaris en tarief van een Inpakker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Inpakker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Inpakker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Inpakker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl