Orderpicker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Orderpicker?

Een orderpicker is een logistiek medewerker, die verantwoordelijk is voor het samenstellen van bestellingen. Als orderpicker ben je in de meeste gevallen werkzaam binnen een distributiecentrum of magazijn. Een orderpicker is werkzaam op de order-productieafdeling, waarbinnen de orderpicker verantwoordelijk is voor het verzamelen en verwerken van ingekomen orders. Daarnaast kan een orderpicker verantwoordelijk zijn voor het opslaan van binnenkomende goederen. Het laden en lossen en het verwerken van bestellingen zijn de belangrijkste werkzaamheden van een orderpicker. Het beroep orderpicker komt vooral veel voor bij detailhandelsbedrijven en groothandels, die verkopen via het internet. Als orderpicker zorg je ervoor dat de bestellingen op de juiste manier verzameld en verzonden worden naar de klant. Als orderpicker zal je meestal ook simpele administratieve handelingen uitvoeren, zoals het uitprinten van labels en adressen. Het beroep orderpicker komt tegenwoordig steeds meer voor, omdat steeds meer bedrijven te maken hebben met internetbestellingen. De werkzaamheden van een orderpicker worden in veel gevallen handmatig uitgevoerd, omdat klanten verschillende producten kunnen bestellen, die samengesteld moeten worden tot één of meerdere pakketten. De werkzaamheden van een orderpicker zijn niet moeilijk, echter is het wel belangrijk dat je secuur werkt, omdat bestellingen op de juiste manier en compleet verzonden moeten worden naar de klanten. In veel gevallen zal een orderpicker gebruikmaken van een geautomatiseerd systeem, waardoor de kans op fouten klein is. Dit kan wel per bedrijf verschillen, omdat niet alle bedrijven op dezelfde manier werken. Als orderpicker kan het voorkomen dat je gebruikmaakt van een fiets op step. Dit is vooral van toepassing als we spreken van een groot distributiecentrum. Ook het veel lopen mag voor een orderpicker geen probleem zijn.

Lees verder...

Opleiding tot Orderpicker

Welke opleiding is nodig om Orderpicker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Orderpicker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Orderpicker

Wat is het salaris en tarief van een Orderpicker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Orderpicker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Orderpicker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Orderpicker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl