Orderpicker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Orderpicker?

Orderpicker is een algemene benaming voor vaklieden die verantwoordelijk zijn voor het samenstellen van bestellingen. Een orderpicker is doorgaans werkzaam binnen de grote magazijnen, zoals die voorkomen bij groothandelsbedrijven en expeditiebedrijven. Als orderpicker werk je doorgaans op de orderproductieafdeling waar de orderpicker en eventuele andere collega's verantwoordelijk zijn voor het verzamelen en verwerken van ingekomen bestellingen. Daarnaast zal je over het algemeen ook binnenkomende goederen verwerken en op de juiste manier in het magazijn opslaan. Het laden en lossen en het verwerken van bestellingen zijn dan ook de hoofdwerkzaamheden van een orderpicker. De exacte werkzaamheden van een orderpicker kunnen per bedrijf wel iets verschillen, omdat niet alle bedrijven dezelfde diensten en producten aanbieden. Een orderpicker komt bijvoorbeeld veel voor bij detailhandelsbedrijven die verkopen via het internet. Als orderpicker zorg je ervoor dat de bestellingen op de juiste manier verzameld en verzonden worden naar de klant. Als orderpicker zal je over het algemeen ook simpele computerhandelingen uitvoeren, zoals het uitprinten van labels en adressen. Het beroep orderpicker komt tegenwoordig steeds meer voor, omdat steeds meer bedrijven te maken hebben met internetbestellingen. De werkzaamheden van een orderpicker worden over het algemeen handmatig uitgevoerd, omdat klanten verschillende producten kunnen bestellen die samengesteld moeten worden tot één of meerdere pakketten.

Lees verder...

Opleiding tot Orderpicker

Welke opleiding is nodig om Orderpicker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Orderpicker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Orderpicker

Wat is het salaris en tarief van een Orderpicker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Orderpicker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl