Opleiding tot Orderpicker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau een
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingLogistiek Medewerker (Mbo 2)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding opslagmedewerker

Het beroep orderpicker/opslagmedewerker is in veel gevallen ongeschoolde arbeid. Wie toch een opleiding zoekt zal al snel uitkomen bij de Mbo-opleiding opslagmedewerker op niveau één. Tijdens deze korte opleiding leer je de basisvaardigheden van het werken in een magazijn als orderpicker. Er is overigens steeds meer vraag naar orderpickers, omdat steeds meer bedrijven webwinkels bezitten met grote magazijnen waar alle goederen opgeslagen liggen. Deze korte Mbo-opleiding kan ook gezien worden als een lange cursus.

Opleidingsduur en niveau opslagmedewerker

De Mbo-opleiding opslagmedewerker op niveau een zal over het algemeen drie maanden in beslag nemen en is zeker geen moeilijke opleiding. De korte opleidingen leert de basisvaardigheden van het werken als orderpicker.

Vervolgopleidingen opslagmedewerker

Na het afronden van de Mbo-opleiding opslagmedewerker op niveau een is het automatisch mogelijk om door te groeien tot de Mbo-opleiding logistiek medewerker op niveau twee.

Vooropleiding opslagmedewerker

Voor het beroep orderpicker worden over het algemeen geen vooropleidingen vereist door werkgever of scholen. Een afgeronde opleiding Vmbo is natuurlijk nooit verkeerd. Zoals eerder aangegeven kan je als orderpicker in veel gevallen ook werkzaam zijn zonder specifieke opleiding binnen de logistieke sector.

Mijnzzp.nl