Logistiek analist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Logistiek analist?

Een logistiek analist is verantwoordelijk voor het maken van transport analyses. Dit doet een logistiek analist door het verzamelen en verwerken van verschillende datastromen. Aan de hand van losse data probeert een logistiek analist inzichtelijk te krijgen in op welke manier logistieke processen verbeterd kunnen worden. Ook het doorrekenen van prijzen behoort tot de werkzaamheden van een logistiek analist. Alle bevindingen worden door de logistiek analist vastgelegd in een rapport en doorgegeven aan de leidinggevende. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een logistiek analist het beste omschrijven als het doorberekenen van alle zaken die van invloed kunnen zijn op de prijs. Daarnaast kan een logistiek analist verantwoordelijk zijn voor andere werkzaamheden, zoals het implementeren van nieuwe regelgeving zodat deze regelgeving op de juiste manier toegepast kan worden binnen de organisatie. Het beroep logistiek analist moet gezien worden als een beroep op minimaal Hbo-niveau. De functie logistiek analist komt niet voor binnen alle transportbedrijven of expeditiecentrums, omdat het over het algemeen alleen de grotere bedrijven zijn, die gebruikmaken van een logistiek analist. Het analyseren van goederenstromen en andere logistieke processen is voor transportbedrijven belangrijk, omdat efficiëntie binnen de transportsector belangrijk is. Omdat logistieke processen complex kunnen zijn is het de logistiek analist die zal bekijken en onderzoeken hoe logistieke processen beter, sneller en efficiënter uitgevoerd kunnen worden. Om de dienstverlening te kunnen verbeteren zal een logistiek analist met diverse vaklieden samenwerken, zoals de logistiek manager en de directie. Het beroep logistiek analist heeft niet alleen betrekking op het optimaliseren van goederenstromen, omdat de werkzaamheden van een logistiek analist breder gezien moeten worden. Eigenlijk analyseert een logistiek analist alle data die voor transporteurs belangrijk zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Logistiek analist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Logistiek analist

Welke opleiding is nodig om Logistiek analist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Logistiek analist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Logistiek analist

Wat is het salaris en tarief van een Logistiek analist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Logistiek analist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Logistiek analist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Logistiek analist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl