Logistiek analist

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Logistiek analist?

Een logistiek analist is verantwoordelijk voor diverse werkzaamheden die te maken hebben met transport analyses. Wat deze werkzaamheden precies inhouden is over het algemeen afhankelijk van het soort bedrijf waar de logistiek analist werkzaam is. De logistiek analist zal zich over het algemeen bezighouden met het controleren van transport analyses, zoals prijsafstemmingen met transporteurs, brandstof voorschriften en bijbehorende regelgeving. Ook het doorrekenen van prijzen is een taak van de logistiek analist. Alle bevindingen worden door de logistiek analist vastgelegd in een rapport en doorgegeven aan de leidinggevende. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een logistiek analist omschrijven als het doorberekenen van alle zaken die van invloed kunnen zijn op de prijs. Daarnaast zijn er andere werkzaamheden denkbaar, zoals het implementeren van nieuwe regelgeving. Het beroep logistiek analist is over het algemeen een beroep op Hbo-niveau.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Logistiek analist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Logistiek analist

Welke opleiding is nodig om Logistiek analist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Logistiek analist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Logistiek analist

Wat is het salaris en tarief van een Logistiek analist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Logistiek analist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl