Stewardess

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Stewardess?

Een stewardess of steward is werkzaam aan boord van een verkeersvliegtuig en is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, die te maken hebben met veiligheid en dienstverlening. Als stewardess maak je onderdeel uit van het cabinepersoneel en ben je werkzaam onder de purser. De hoofdtaak van een stewardess is het toezien op de veiligheid aan boord van het vliegtuig en niet het rondbrengen van eten en drinken, ondanks dat deze taak toebehoort tot de werkzaamheden van een stewardess. Een stewardess is een belangrijk visitekaartje van de vliegmaatschappij en kan daarom gezien worden als gastvrouw. Het beroep stewardess heeft een grote aantrekkingskracht op mensen die graag meer van de wereld willen zien, en kan aangemerkt worden als populair beroep binnen de reiswereld. Het worden van stewardess is niet aan iedereen voorbehouden, omdat de meeste vliegtuigmaatschappijen strenge toelatingsnormen hanteren. Ook de opleiding is pittig te noemen, omdat een stewardess verschillende trainingen moet doorlopen. Denk hierbij aan het uitvoeren van evacuatieprocedures, aan brandbestrijding en aan het op de juiste manier handelen in noodsituaties. Ook bieden van in-flight service maakt een belangrijk onderdeel uit van de opleiding. Een belangrijke toevoeging hierbij is dat een stewardess in de eerste plaatst verantwoordelijk is voor het toezien op de veiligheid. Het bieden van service is in alle gevallen ondergeschikt aan de veiligheid. Een stewardess zal bijvoorbeeld geen eten of drinken aanbieden tijdens turbulentie. In dat geval zal een stewardess controleren of passagiers hun gordel om hebben en controleren of de tafels ingeklapt zijn. Omdat de meeste vluchten normaal verlopen is het zo dat stewardessen in-flight service kunnen aanbieden. Andere werkzaamheden zijn het begroeten van passagiers, het controleren van de boarding passen, het helpen met de handbagage, het beantwoorden van vragen en het geven van veiligheidsinstructies.

Lees verder...

Opleiding tot Stewardess

Welke opleiding is nodig om Stewardess te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Stewardess? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Stewardess

Wat is het salaris en tarief van een Stewardess? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Stewardess in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Stewardess

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Stewardess bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl