Stewardess

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Stewardess?

Een stewardess of steward is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden aan boord van een passagiersvliegtuig, zoals het verzorgen van de passagiers en de algemene veiligheid aan boord van het vliegtuig. Als stewardess maak je onderdeel uit van het cabinepersoneel en is de purser de leidinggevende van het cabinepersoneel. De hoofdtaak van een stewardess is het toezien op de veiligheid aan boord van het vliegtuig en niet het rondbrengen van eten en drinken, ondanks dat deze taak ook toebehoort tot de werkzaamheden van een stewardess of steward. Een stewardess is daarnaast een belangrijk visitekaartje van de vliegmaatschappij en daarom kan een stewardess ook gezien worden als een gastvrouw. Het beroep stewardess heeft over het algemeen een grote aantrekkingskracht op mensen die graag meer van de wereld willen zien en kan daarom aangemerkt worden als een populair beroep binnen de reiswereld.

Lees verder...

Opleiding tot Stewardess

Welke opleiding is nodig om Stewardess te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Stewardess? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Stewardess

Wat is het salaris en tarief van een Stewardess? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Stewardess in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl