Conducteur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Conducteur?

Een conducteur of conductrice is werkzaam binnen het openbaar vervoer en is verantwoordelijk voor het controleren van vervoersbewijzen. Naast het controleren van vervoersbewijzen is een conducteur ook een algemene veiligheidsmedewerker die toeziet op de veiligheid binnen het openbaar vervoer. Ook het geven van reisadviezen aan reizigers is een taak die toebehoort tot een conducteur. Er bestaan verschillende soorten conducteurs, maar de treinconducteur is de bekendste conducteur. Een conducteur kan daarnaast werkzaam zijn binnen de tram en de bus. De kerntaak van een conducteur is in alle gevallen het controleren van vervoersbewijzen en de algemene veiligheid. Vooral als treinconducteur is het erg belangrijk dat de conducteur er op toeziet dat de deuren veilig gesloten kunnen worden voordat de trein vertrekt. Als conducteur kan je werkzaam zijn op treinen, maar ook kan een conducteur werkzaam zijn binnen mobiele teams die steekproefsgewijs vervoersbewijzen controleren. Mobiele teams komen over het algemeen meer voor met betrekking tot trams, metro's en bussen. Een andere benaming voor treinconducteur kan ook zijn hoofdconducteur. Het beroep conducteur moet dus vrij algemeen gezien worden, omdat er tegenwoordig verschillende soorten conducteurs bestaan.

Lees verder...

Opleiding tot Conducteur

Welke opleiding is nodig om Conducteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Conducteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Conducteur

Wat is het salaris en tarief van een Conducteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Conducteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl