Buschauffeur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Buschauffeur?

Een buschauffeur is de bestuurder van een autobus. Een autobus heeft betrekking op motorvoertuigen die zo ingericht zijn dat er meer dan acht personen mee vervoerd mogen worden. Een andere benaming voor een autobus is ook wel bus of touringcar. Als buschauffeur ben je de bestuurder of bestuurster van een autobus, wat betrekking kan hebben op verschillende soorten (auto)bussen. Omdat er zoveel verschillende soorten bussen bestaan kunnen de werkzaamheden als buschauffeur ook verschillen per werkgever. Zo zijn de werkzaamheden van buschauffeur binnen het stads- of streekvervoer anders dan de werkzaamheden van een touringcarchauffeur. Beide buschauffeurs besturen een bus, maar de werkzaamheden binnen het openbaar vervoer zijn anders dan binnen de reisbranche. Bussen kunnen dan ook op verschillende manieren ingezet worden, zoals voor het openbaar vervoer, groepsvervoer of als vakantie vervoer. De bussen zijn vaak verschillend ingericht per activiteit. De belangrijkste taak van een buschauffeur is in alle gevallen het veilig vervoeren van personen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Buschauffeur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Buschauffeur

Welke opleiding is nodig om Buschauffeur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Buschauffeur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Buschauffeur

Wat is het salaris en tarief van een Buschauffeur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Buschauffeur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl