Opleiding tot Buschauffeur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau twee
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding buschauffeur

Er zijn meerdere manieren om buschauffeur te worden, omdat je ook zonder tussenkomst van een school het rijbewijs certificaten kunt behalen voor de bus. Wie toch op zoek is naar een specifieke opleiding kan kiezen voor de Mbo-opleiding chauffeur openbaar vervoer, wat een prima basisopleiding is voor aanstaande buschauffeurs. De Mbo-opleiding chauffeur openbaar vervoer is een uitstroomrichting binnen de opleiding chauffeur personenvervoer, die verschillende richtingen kent. Tijdens deze opleiding zal je over het algemeen vier dagen in de week werken en één dag in de week theorieles volgen op school. Tijdens de opleiding moet je natuurlijk ook het rijbewijs D behalen, wanneer je hierover nog niet beschikt. Het is overigens niet zo dat de school het rijbewijs, medische keuring en het examen zullen betalen voor aanstaande buschauffeurs. Tijdens de theorielessen is er onder andere aandacht voor het milieu, technische kennis van voertuigen, Engels, administratie en communicatie. Communicatie is als buschauffeur erg belangrijk, omdat je dagelijks met verschillende soorten mensen te maken zal krijgen.

Opleidingsduur en niveau buschauffeur

De Mbo-opleiding chauffeur openbaar vervoer zal over het algemeen twee jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau twee.

Vervolgopleidingen buschauffeur

Na de Mbo-opleiding chauffeur openbaar vervoer kan je zeker nog doorleren voor een Mbo-opleiding niveau vier maar er zijn geen specifieke opleidingen meer voor het vak buschauffeur.

Vooropleiding buschauffeur

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of gelijkwaardige opleiding, zoals minimaal drie jaar mavo of vwo. Wanneer je niet beschikt over de juiste opleiding of diploma is het in de meeste gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden om te bekijken wat de mogelijkheden precies zijn.

Mijnzzp.nl