Rangeerder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Rangeerder?

Een rangeerder is verantwoordelijk voor het uitvoeren van rangeerwerkzaamheden. De werkzaamheden van een rangeerder komen in het kort neer op het verplaatsen van voertuigen over een korte afstand. Als rangeerder ben je werkzaam voor een transportbedrijf en kan je te maken hebben met verschillende voertuigen en werkmaterialen, zoals vrachtwagens, treinen, heftrucks, trailers en containers. Welke werkzaamheden een rangeerder precies uitvoert, is afhankelijk van de werkgever. Als rangeerder ben je dus verantwoordelijk voor het aansturen van rangeerprocessen. Dit kan inhouden je naast het aankoppelen van vrachtwagens en trailers verantwoordelijk bent voor het aankoppelen van treinen en wagons. Ook het controleren van de te vervoeren goederen behoort tot de werkzaamheden van een rangeerder. Naast deze werkzaamheden kan een rangeerder ingezet worden voor klein onderhoud of het uitvoeren van veiligheidsinspecties. Als rangeerder zal je veel gebruikmaken van terminaltrekkers om verschillende trailers en containers te kunnen verplaatsen. Als een rangeerder wagons of treinen verplaatst behoort ook de beveiliging van overwegen tot de werkzaamheden van de rangeerder. Een rangeerder is oorspronkelijk alleen verantwoordelijk voor het vervoeren van voertuigen, zoals treinen, vrachtwagens en opleggers. In de praktijk is het zo dat de meeste rangeerders aangemerkt moeten worden als allround medewerker. Denk bijvoorbeeld ook aan het helpen laden en lossen van goederen of aan het bewaken van het industrieterrein. Rangeerterreinen kunnen variëren van klein tot zeer groot. De werkzaamheden van een rangeerder kunnen dan ook verschillen per rangeerterrein, omdat de grotere rangeerterreinen veel complexer zijn dan de kleinere rangeerterreinen. Omdat een rangeerder veel te maken heeft met vrachtwagens zal een rangeerder meestal over het vrachtwagenrijbewijs en het chauffeursdiploma moeten beschikken.

Lees verder...

Opleiding tot Rangeerder

Welke opleiding is nodig om Rangeerder te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Rangeerder? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Rangeerder

Wat is het salaris en tarief van een Rangeerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rangeerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Rangeerder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Rangeerder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl