Rangeerder

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Rangeerder?

Rangeerder is een algemene benaming voor vaklieden die verantwoordelijk zijn voor rangeerwerkzaamheden en/of rangeerprocessen. Rangeren komt in het kort neer op het verplaatsen van voertuigen over een korte afstand. Een rangeerder werkt voor een transportbedrijf, zoals een spoorwegonderneming of expediteur. De werkzaamheden van een rangeerder bestaan voornamelijk uit het over korte afstand vervoeren van voertuigen. Dit betreft meestal het vervoeren van lading, wagons, treinen of vrachtwagens die aanwezig zijn op het rangeerterrein. Een rangeerterrein is het verzamelpunt waarbinnen diverse treinsporen samenkomen, of is een verzamelplaats voor vrachtwagens. Als rangeerder werk je in de meeste gevallen voor een spoorwegonderneming, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn omdat ook grote transportbedrijven gebruik kunnen maken van een rangeerder. Welke werkzaamheden een rangeerder precies uitvoert is sterk afhankelijk van de soort werkgever. Het beroep rangeerder behoort dan ook toe tot de transportsector. Het beroep rangeerder komt ook voor binnen grote zeehavens en andere havens die te maken hebben met overslag van goederen, zoals door middel van zeecontainers. In dit soort havengebieden komen ook weer diverse treinsporen samen en komen vrachtwagens voor die containers komen brengen en/of halen.

Lees verder...

Opleiding tot Rangeerder

Welke opleiding is nodig om Rangeerder te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Rangeerder? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Rangeerder

Wat is het salaris en tarief van een Rangeerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rangeerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl