Transportbegeleider

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Transportbegeleider?

Een transportbegeleider is verantwoordelijk voor het begeleiden van exceptioneel transport. Exceptioneel transport heeft betrekking op transport dat de normale wetten en regels qua omvang, maten en gewichten overschrijdt. Exceptioneel transport is in de meeste gevallen niet toegestaan zonder de aanwezigheid van transportbegeleiders. Als transportbegeleider beschik je over bevoegdheden om exceptioneel transport te begeleiden. Het beroep transportbegeleider heeft raakvlakken met het beroep verkeersregelaar, met het belangrijke verschil dat transportbegeleiders over landelijke bevoegdheid beschikken. Deze landelijke bevoegdheid is nodig omdat transportbegeleiders door het hele land werkzaam kunnen zijn. Om te mogen werken als transportbegeleider is het verplicht om een opleiding te volgen, waarbinnen regels zijn opgenomen welke taken en verantwoordelijkheden een transportbegeleider precies heeft. Ook moet een transportbegeleider aan voorwaarden voldoen met betrekking tot de werkkleding en het begeleidingsvoertuig. Als transportbegeleider mag je aanwijzingen geven vanuit het begeleidingsvoertuig, maar dit mag niet op alle wegen gedaan worden. Het kan dus ook voorkomen dat een transportbegeleider te voet het verkeer moet regelen. De werkzaamheden van transportbegeleiders zijn aan te merken als belangrijke werkzaamheden, omdat exceptionele transporten zonder begeleiding potentieel gevaarlijk kunnen zijn voor andere weggebruikers. Daarnaast is het voor vrachtwagenchauffeurs bijna onmogelijk om zelfstandig met exceptioneel transport de weg op te gaan, omdat vrachtwagenchauffeurs tegen problemen zullen aanlopen. Denk bijvoorbeeld aan het niet kunnen nemen van bochten, of aan verkeersdeelnemers die geen ruimte overlaten aan de vrachtwagenchauffeur om te kunnen manoeuvreren. Omdat dit soort problemen te voorkomen is het inschakelen van transportbegeleiders in veel gevallen verplicht.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Transportbegeleider

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Transportbegeleider

Wat is het salaris en tarief van een Transportbegeleider? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Transportbegeleider in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Transportbegeleider

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Transportbegeleider bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl