Treinmachinist

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Treinmachinist?

Een treinmachinist c.q. machinist is de bestuurder van een trein die personen of goederen kan vervoeren. Het beroep treinmachinist is een populair beroep, dat op redelijk veel mensen een bepaalde aantrekkingskracht heeft. Het beroep treinmachinist is daarnaast een beroep waarbinnen je over grote verantwoordelijkheden beschikt, omdat veiligheid een belangrijke rol speelt als treinmachinist. Als een treinmachinist geen passagiers maar goederen vervoert spreekt men ook wel weer van een goederentreinmachinist. Vanzelfsprekend beschikt ook een goederentreinmachinist over grote verantwoordelijkheden. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een treinmachinist het beste omschrijven als het toezien op de trein en de veiligheid. De veiligheid heeft betrekking op het opvolgen van de juiste seinen, die precies aangeven wat er verwacht wordt van de treinmachinist. Ook het op een comfortabele manier opvoeren van de snelheid en het verminderen van de snelheid is een belangrijke taak als treinmachinist, zodat passagiers comfortabel zitten en/of staan. Ondanks dat een treinmachinist wel aangemerkt moet worden als bestuurder van een trein heeft een trein geen echt stuur, omdat een trein gebruik maakt van een spoorrail. Omdat het beroep treinmachinist een beroep is met grote verantwoordelijkheden kan niet iedereen zomaar treinmachinist worden. Aankomende treinmachinisten moeten eerst een uitgebreide medische en psychologische keuring ondergaan voordat ze eventueel in aanmerking kunnen komen voor het beroep treinmachinist.

Lees verder...

Opleiding tot Treinmachinist

Welke opleiding is nodig om Treinmachinist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Treinmachinist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Treinmachinist

Wat is het salaris en tarief van een Treinmachinist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Treinmachinist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl