Fietskoerier

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Fietskoerier?

Een fietskoerier is verantwoordelijk voor het rondbrengen van pakketjes, poststukken en andere goederen door middel van een fiets. Als fietskoerier ben je meestal werkzaam binnen de grotere steden. Het grote voordeel van fietskoeriers is de flexibiliteit binnen stedelijk gebied. Daarnaast is het bezorgen van post of pakketjes op de fiets beter voor het milieu, omdat er geen sprake is van milieuvervuiling. De meeste fietskoeriers bieden verschillende diensten aan, die het aantrekkelijk maken voor bedrijven of instellingen om gebruik te maken van de fietskoerier. Denk hierbij aan breng- en haalservice, frankeerservice en aan postbusservice. Maar het grootste voordeel van een fietskoerier is de flexibiliteit en de snelle service. De inhoudelijke werkzaamheden van een fietskoerier verschillen niet met de werkzaamheden van een koerier, die gebruikmaakt van een bestelwagen. Het werken als fietskoerier vraagt wel om de juiste instelling en persoonlijkheid, omdat het bezorgen van bestellingen op de fiets om veel energie en conditie vraagt. In veel gevallen betreft het beroep fietskoerier jongeren, die graag met de fiets werkzaam zijn. Een fietskoerier zal binnen steden meestal sneller kunnen bezorgen dan koeriers die gebruikmaken van een bestelwagen. Dit komt niet alleen omdat koeriers gebruikmaken van een bestelwagen, maar ook doordat koeriers de post of pakketjes moeten ophalen op een distributiecentrum. Een fietskoerier heeft vaker te maken met post of pakketjes die rechtstreeks opgehaald worden bij de klant, zonder tussenkomst van een distributiecentrum. Fietskoeriers staan dan ook bekend om hun snelle en flexibele dienstverlening, die voor bedrijven en instellingen interessant is. Daarnaast is het vanuit maatschappelijk oogpunt interessant voor bedrijven om gebruik te maken van een dienstverlener, die geen milieuvervuiling veroorzaakt. De meeste fietskoeriers zijn niet fulltime werkzaam. Denk bijvoorbeeld aan studenten die een bijbaan hebben.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Fietskoerier

Wat is het salaris en tarief van een Fietskoerier? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Fietskoerier in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Fietskoerier

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Fietskoerier bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl