Bedrijfswageninrichter

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Bedrijfswageninrichter?

Een bedrijfswageninrichter is gespecialiseerd in het inrichten van bedrijfswagens. Daarnaast kan een bedrijfswageninrichter gespecialiseerd zijn in het aanpassen van bedrijfswagens, zodat bedrijfswagens op een bepaalde manier ingericht kunnen worden. Bedrijfswagens komen over het algemeen kaal aan bij de dealer, en worden pas ingericht als ze verkocht zijn aan een bedrijf. Afhankelijk van het soort bedrijf moet een bedrijfswagen meestal nog worden ingericht. Dealers hebben over het algemeen goede contacten met bedrijfswageninrichtingsbedrijven, die de bedrijfswagen volledig naar de wensen van de klant kunnen inrichten. Het inrichten van bedrijfswagens is in veel gevallen specialistenwerk, omdat er veel mogelijkheden bestaan voor het inrichten van bedrijfswagens. Daarnaast kan er landelijke regelgeving van toepassing zijn, als er bijvoorbeeld gevaarlijke goederen vervoerd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ventilatie mogelijkheden, zodat gassen zich niet kunnen ophopen in de laadruimte. Het beroep bedrijfswageninrichter moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een bedrijfswageninrichter verschillende soorten werkzaamheden kan uitvoeren, van simpele tot zeer complexe inrichtingen. Als het om complexe inrichtingen gaat kan een bedrijfswageninrichter ook aangemerkt worden als carrosseriebouwer, omdat het bij complexe aanpassingen ook nodig kan zijn om het voertuig zelf aan te passen.

Lees verder...

Opleiding tot Bedrijfswageninrichter

Welke opleiding is nodig om Bedrijfswageninrichter te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bedrijfswageninrichter? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bedrijfswageninrichter

Wat is het salaris en tarief van een Bedrijfswageninrichter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bedrijfswageninrichter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl