Bedrijfswageninrichter

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bedrijfswageninrichter?

Een bedrijfswageninrichter is een ondernemer en/of monteur, die zich gespecialiseerd heeft in het inrichten van bedrijfswagens. Bij het inrichten van bedrijfswagens hebben we het meestal over maatwerk, dat eventueel gecombineerd kan worden met technische aanpassingen. Bedrijfswageninrichters hebben meestal te maken met nieuwe bedrijfswagens, die kaal door de dealer afgeleverd worden. Het is aan de bedrijfswageninrichter om bedrijfswagens zo in te richten dat werknemers zo goed mogelijk gebruik kunnen maken van de bedrijfswagen. Bij het inrichten van bedrijfswagens spelen veilheid, ergonomie en gebruiksvriendelijkheid een belangrijke rol. Daarnaast kan er wetgeving van toepassing zijn, als er gevaarlijke goederen vervoerd worden. Denk bijvoorbeeld aan ventilatie mogelijkheden, zodat gassen zich niet kunnen ophopen in de laadruimte. Het inrichten van bedrijfswagens kan gedaan worden door het plaatsen van een vloer, het aftimmeren van de wanden en door het plaatsen van kasten voor gereedschap en materialen. In de meeste gevallen zal een bedrijfswageninrichter te maken hebben met klanten, die specifieke wensen hebben. Denk bijvoorbeeld aan loodgieters, die veel gebruikmaken van een bankschroef of aan mobiele automonteurs, die een werkplek moeten hebben voor de computer. Het inrichten van bedrijfswagens komt in de praktijk veel voor en zal meestal meer inhouden dan alleen het plaatsen van kasten. Om bedrijfswagens zo goed mogelijk te kunnen inrichten is het in de meeste gevallen nodig om eerst een 3D-tekening te maken. Aan de hand van de technische tekening kan een computergestuurde freesmachine alle onderdelen op de juiste maat uitsnijden. Het is vervolgens de verantwoordelijkheid van de monteurs om alle losse onderdelen op te bouwen. In de meeste gevallen werken bedrijfswageninrichters met verschillende materialen, zoals hout, metaal en kunststof.

Lees verder...

Opleiding tot Bedrijfswageninrichter

Welke opleiding is nodig om Bedrijfswageninrichter te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bedrijfswageninrichter? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bedrijfswageninrichter

Wat is het salaris en tarief van een Bedrijfswageninrichter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bedrijfswageninrichter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Bedrijfswageninrichter

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bedrijfswageninrichter bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl