Opleiding tot Bedrijfswageninrichter

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau

Opleiding bedrijfswageninrichter

Er bestaan geen specifieke opleidingsmogelijkheden voor het beroep bedrijfswageninrichter. De meeste bedrijfswageninrichters hebben feitelijk een ander beroep, zoals carrosseriebouwer, timmerman, plaatwerker of interieurbouwer. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat nieuwe bedrijfswageninrichters het vak leren van ervaren collega's, die gezien kunnen worden als leermeester. Of en welke opleidingen precies verwacht worden voor dit vak zal sterk afhankelijk zijn van de soort werkzaamheden. Wanneer het alleen gaat om kasten monteren in bedrijfswagens zullen de opleidingseisen minder streng zijn dan wanneer een bedrijfswagen totaal aangepast moet worden. Het totaal aanpassen van bedrijfswagens is overigens iets dat eerder door een carrosseriebouwer gedaan zal worden.

Opleidingsduur en niveau bedrijfswageninrichter

Er bestaan geen specifieke opleidingen voor het beroep bedrijfswageninrichter. Zoals eerder aangegeven hebben de meeste bedrijfswageninrichters oorspronkelijk een ander beroep. Over het algemeen zal een Mbo-opleiding zoals timmerman, carrosseriebouwer, plaatwerker of interieurbouwer minimaal twee jaar in beslag nemen.

Vervolgopleidingen bedrijfswageninrichter

De vervolgopleidingen als bedrijfswageninrichter zijn sterk afhankelijk van de huidige opleiding. Wanneer je beschikt over een Mbo-opleiding niveau twee is het in de meeste gevallen mogelijk om door te groeien tot een Mbo-opleiding niveau vier. Wanneer je beschikt over een Mbo-diploma niveau vier is het ook mogelijk om door te groeien tot een Hbo-opleiding.

Vooropleiding bedrijfswageninrichter

De meeste bedrijfswageninrichters hebben minimaal een Vmbo-opleiding genoten en daarna voor een specialisatie gekozen op Mbo-niveau. De meeste werkgevers verlangen minimaal een Mbo-opleiding.

Mijnzzp.nl