Drone-operator

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Drone-operator?

Een drone-operator is een bestuurder van een onbemand luchtvaartuig dat men in dit geval drone noemt. Drones worden om verschillende redenen gebruikt, zowel door particulieren, de overheid als door bedrijven. Er zijn tegenwoordig verschillende drones te koop, van klein tot groot, die qua professionaliteit en uitrusting behoorlijk kunnen verschillen. De laatste jaren worden drones steeds beter en maken steeds meer mensen gebruik van drones om bijvoorbeeld mooie camerabeelden te kunnen maken. Ook bedrijven maken steeds vaker gebruik van drones, omdat door middel van drones op een makkelijke manier bijzondere opnames gemaakt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een live verslag van een sportevenement, aan reclamespotjes, of aan makelaars die luchtfoto's maken. Bedrijfsmatig gezien zijn drones vooral populair bij videoproductiebedrijven, die door het gebruiken van drones luchtopnames kunnen maken. Voor bedrijven bestaan er strikte regels met betrekking tot het vliegen met een drone. Deze regels zijn in het leven geroepen, omdat er in het verleden te veel (bijna) ongelukken plaatsvonden. Het is niet toegestaan om zomaar overal bedrijfsmatig te vliegen met een drone, omdat hiervoor wet- en regelgeving bestaat. Drones worden niet alleen door hobbyisten en bedrijven gebruikt. Denk ook aan de overheid, die tegenwoordig vaak gebruikmaakt van drones. Dit heeft meestal betrekking op de brandweer, de politie of Defensie, die drones om verschillende redenen inzetten. Drones zijn bij hobbyisten vooral populair voor het maken van bijzondere video-opnames. Professioneel gezien worden drones voor verschillende werkzaamheden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan het inspecteren van civiele constructies, het houden van toezicht, het opsporen van mensen of aan het maken van infrarood beelden om dieren te lokaliseren in een natuurgebied. Ook binnen de landbouw speelt de drone tegenwoordig een belangrijke rol om akkers en teelt te kunnen controleren.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Drone-operator

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Drone-operator

Welke opleiding is nodig om Drone-operator te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Drone-operator? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Drone-operator

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Drone-operator bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl