Opleiding tot Drone-operator

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
NiveauCursus & Opleiding

Opleiding drone-operator

Er bestaan binnen Nederland geen erkende opleidingen voor het beroep drone-operator via reguliere scholen. Wel zijn er tegenwoordig diverse cursussen te vinden voor bedrijven en particulieren die willen leren hoe ze precies het beste kunnen vliegen met een drone. Overigens gaan lang niet alle cursussen alleen over het leren vliegen. Ze gaan bijvoorbeeld ook over hoe je het beste mooie opnames kunt maken. Om mooie opnames te kunnen maken is het erg belangrijk dat je de drone mooi stil in de lucht kunt houden.

Opleidingsduur en niveau drone-operator

Er bestaan geen erkende opleidingen voor het beroep drone-operator via reguliere scholen. Een cursus drone-operator zal over het algemeen één of twee dagen in beslag nemen. Het leren vliegen met een drone is over het algemeen niet heel moeilijk, maar er zijn wel enkele belangrijke zaken te leren, zoals het stabiel vliegen en wet- en regelgeving met betrekking tot drones.

Vervolgopleidingen drone-operator

Er bestaan geen vervolgopleidingen voor het beroep drone-operator.

Vooropleiding drone-operator

Er zijn geen eisen qua vooropleiding, omdat er ook geen opleiding bestaat als drone-operator. Wanneer een drone-operator bedrijfsmatig bezig is zal deze over het RPAS operator certificaat moeten beschikken.

Mijnzzp.nl