Metrobestuurder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Metrobestuurder?

Een metrobestuurder is verantwoordelijk voor het besturen van een metro, zoals deze in grote steden aanwezig zijn. Een metro is een belangrijk onderdeel van het openbaar vervoer en brengt passagiers naar verschillende bestemmingen langs de metrolijn. Een metrobestuurder heeft de verantwoordelijkheid om passagiers op een veilige manier te vervoeren. Daarbij het is belangrijk om op tijd te vertrekken en op tijd aan te komen bij de metrohaltes. Een metrobestuurder treedt bovendien op als visitekaartje van het metrobedrijf. Dat betekent dat de bestuurder van de metro een klantgerichte houding heeft. Bovendien draagt een metrobestuurder bij aan de bedrijfsveiligheid. Er zijn wat dat betreft verschillende voorschriften aangaande verkeersveiligheid te volgen. In het verlengde daarvan meldt de metrobestuurder storingen indien deze zich voordoen. Een metrobestuurder dient op verschillende situaties voorbereid te zijn en heeft wat dat betreft een alerte houding. Als er zich een ongeval voordoet, dient de metrobestuurder te weten hoe te handelen. Daarnaast is er ook sprake van een informerende functie om passagiers te laten weten dat er vertraging is of een calamiteit is ontstaan. Het beroep brengt met zich mee dat er zowel dagdiensten als avonddiensten en nachtdiensten zijn om uit te voeren. Ook in weekenden en op feestdagen is er sprake van het besturen van de metro. De verantwoordelijkheid is groot aangezien er bijvoorbeeld in een metro met een lengte van 116 meter wel duizend passagiers te vervoeren zijn. Er is overigens wel sprake van afwisseling aangezien metrobestuurders niet altijd op dezelfde lijn een metro besturen. Iedere werkdag is wat dat betreft ook anders en weer als uniek te ervaren.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Metrobestuurder

Wat is het salaris en tarief van een Metrobestuurder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Metrobestuurder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Metrobestuurder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Metrobestuurder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl