Transportplanner

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Transportplanner?

Een transportplanner is verantwoordelijk voor het optimaal organiseren van logistieke processen. Om logistieke processen te kunnen organiseren zal een transportplanner met verschillende zaken rekening moeten houden. Denk hierbij aan de vracht, het selecteren van het juiste vervoermiddel, het efficiënt benutten van laadruimte, het uitwerken van routes en aan de beschikbaarheid van transportmiddelen. Daarnaast kan een transportplanner te maken hebben met vracht die onder bepaalde condities vervoerd moet worden. Denk hierbij aan koeltransport of aan kostbare lading, die niet vervoerd mag worden in een open trailer. In de meeste gevallen zal een transportplanner beginnen met het doornemen van het vervoersdocument. In het vervoersdocument staan alle bijzonderheden omschreven. Denk hierbij aan de afhaallocatie, het aantal goederen, het gewicht en aan de gevarenklassen. Een ander belangrijk punt waarmee transportplanners te maken hebben is het voorkomen dat vrachtwagens of andere transportmiddelen te zwaar beladen worden. Ook heeft een transportplanner te maken met de douane, afhankelijk van de vracht. Als transportplanner kan je te maken krijgen met verschillende transportmiddelen, zoals vrachtwagens, treinen, schepen en vliegtuigen. In alle gevallen is een transportplanner verantwoordelijk voor het zo efficiënt mogelijk organiseren van transport. De efficiëntie van transport speelt binnen de logistieke sector een belangrijke rol. Als transportplanner is het belangrijk dat je beschikt over organisatorisch vaardigheden, omdat het op een efficiënte manier plannen van goederenstromen complex is. Ook is het zo dat een transportplanner veel te maken heeft met externe bedrijven en organisaties. De meeste transportplanners, die werkzaam zijn voor transportbedrijven, spreken verschillende talen en hebben kennis van internationale regelgeving. Andere benamingen voor transportplanner kunnen zijn planner wegtransport of logistiek planner.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Transportplanner

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Transportplanner

Wat is het salaris en tarief van een Transportplanner? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Transportplanner in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Transportplanner

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Transportplanner bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl