Heftruckchauffeur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Heftruckchauffeur?

Een heftruckchauffeur is de bestuurder van een vorkheftruck. Vorkheftrucks worden gebruikt om zware lading over een kortere afstand te transporteren. Andere benamingen voor vorkheftruck zijn vorklift of heftruck. Een heftruck maakt het mogelijk om goederen te verplaatsen, die meestal op een pallet staan. De meeste heftrucks worden aangedreven door een elektromotor of door een verbrandingsmotor. In de meeste gevallen is een heftruck voorzien van een Lpg-tank, die de heftruck van brandstof voorziet. Dit is het geval, omdat het verbruik van heftrucks hoog is en LPG minder schadelijke uitstoot geeft dan bijvoorbeeld een dieselmotor. Dit is vooral belangrijk binnen magazijnen, om de uitstoot te beperken. De meeste dieselheftrucks worden alleen buiten gebruikt. Tegenwoordig kunnen heftrucks ook voorzien zijn van accu's en dus op elektriciteit werken. Heftrucks zijn in het bedrijfsleven onmisbaar, omdat ze het mogelijk maken om goederen op een snelle manier te transporteren en op te slaan. Een heftruck is voorzien van twee vorken aan de voorkant, waarmee de goederen opgetild kunnen worden. De hefboom waaraan de vorken vast zitten kan omhoog, naar beneden, naar achter en naar voren verplaatst worden. Doordat een heftruck stuurt met de achterwielen is de draaicirkel van een heftruck klein, waardoor de heftruck makkelijk manoeuvreerbaar is. Afhankelijk van de goederen die verplaatst worden kan er gebruikgemaakt worden van verschillende heftrucks, die ook binnen verschillende gewichtsklassen kunnen vallen. Omdat er in het verleden nogal eens ongelukken gebeurden met heftrucks is het tegenwoordig verplicht voor heftruckchauffeurs om een certificaat te halen. Het verplichte heftruckcertificaat is vijf jaar geldig, waarna een herhalingstraining gedaan moet worden. Het besturen van een heftruck is niet moeilijk, echter zal een heftruckchauffeur wel over inzicht en verantwoordelijkheidsgevoel moeten beschikken.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Heftruckchauffeur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Heftruckchauffeur

Welke opleiding is nodig om Heftruckchauffeur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Heftruckchauffeur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Heftruckchauffeur

Wat is het salaris en tarief van een Heftruckchauffeur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Heftruckchauffeur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Heftruckchauffeur zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Heftruckchauffeur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Heftruckchauffeur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl