Grondstewardess

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Grondstewardess?

Een grondstewardess is een stewardess die verantwoordelijk is voor dienstverlenende werkzaamheden op een luchthaven. In tegenstelling tot gewone stewardessen is een grondstewardess niet werkzaam aan boord van vliegtuigen. Een grondstewardess is juist werkzaam op een luchthaven om dienstverlening aan te bieden aan luchthavenpassagiers, die vertrekken of arriveren. Het beroep grondstewardess heeft dus alles met dienstverlening te maken op luchthavens. De meeste luchthavens maken gebruik van verschillende grondstewardessen, zoals voor vertrekkende passagiers, aankomende passagiers en voor passagiers, die verblijven in de business class lounge. De inhoudelijke werkzaamheden van een grondstewardess kunnen hierdoor verschillen per functie. In alle gevallen hebben de werkzaamheden wel te maken met het bieden van dienstverlening en service. Specifieke werkzaamheden van een grondstewardess kunnen bijvoorbeeld zijn het inchecken van passagiers, het informeren van passagiers, het controleren van reisdocumenten, het wegen van bagage, het labelen van bagage en het helpen van passagiers die vragen hebben. Een grondstewardess is dus verantwoordelijk voor incheck- en gate werkzaamheden voor of achter de douane. Als grondstewardess heb je een verantwoordelijke baan, omdat het de grondstewardessen zijn, die er voor moeten zorgen dat alle passagiers op de juiste manier ingecheckt worden. Bij fouten kunnen de gevolgen groot zijn, omdat in het ergste geval een piloot niet op tijd kan vertrekken. Ook de bagageafhandeling speelt hierbij een belangrijke rol. Het zijn ook de grondstewardessen die de afhandeling doen aan de gate. In dat geval ben je verantwoordelijk voor het controleren of de juiste passagiers aan boord van het vliegtuig stappen. Dit houdt in dat een grondstewardess nogmaals het ticket zal vergelijken met het paspoort. Een andere benaming voor grondstewardess is grondstewardess customer ground handling.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Grondstewardess

Wat is het salaris en tarief van een Grondstewardess? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Grondstewardess in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Grondstewardess

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Grondstewardess bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl