Retour medewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Retour medewerker?

Een retour medewerker werkt in het magazijn van het bedrijf. Wanneer een klant niet tevreden is met een product en het wordt geretourneerd, dan komt het op de afdeling retouren terecht. De retour medewerker controleert de goederen die retour gestuurd zijn. Vervolgens zorgt de retour medewerker ervoor dat deze artikelen opnieuw ingepakt worden en ze daarna weer in het magazijn terechtkomen. Daar kunnen ze door de orderpickers opnieuw gepickt worden en opgestuurd naar de klanten. Nadat de artikelen weer naar de goede afdeling zijn getransporteerd moeten deze artikelen ook verwerkt worden in het systeem. De retour medewerker zorgt voor de administratieve verwerking van de retouren. In het computersysteem wordt bijgehouden wat er met de retour gestuurde artikelen aan de hand was en wat voor een actie de retour medewerker daarop heeft genomen. De retour medewerker zorgt ervoor dat de producten goed geïnspecteerd worden. Bijvoorbeeld moet er bij kleding goed gekeken worden of het niet gedragen is. Dit geldt ook voor alle andere goederen: het mag niet gebruikt zijn en het moet in dezelfde staat zijn als waarin het opgestuurd was naar de klanten. Het kan ook voor komen dat een product kapot is en daarom geretourneerd is. In dat geval kijkt de retour medewerker wat er met het product aan de hand is en zorgt de retour medewerker ervoor dat het product bij de goede afdeling terechtkomt (of voor interne reparatie en daarna opnieuw in de verkoop, of om bij de afvalverwerking). Vaak heeft de retour medewerker contact met de leveranciers en zorgt hij ervoor dat dit contact altijd goed verloopt. Mochten de leveranciers vragen hebben over een retourzending, dan kunnen ze bij de retour medewerker terecht. Indien de retour medewerker het antwoord niet weet, dan zorgt hij ervoor dat dit nagevraagd wordt en bij de juiste persoon terechtkomt, om het later terug te koppelen naar de klant toe. Ook zorgt de retour medewerker voor een passende oplossing voor de klant.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Retour medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Retour medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Retour medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Retour medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Retour medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl