Purser

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Purser?

Een purser is de leidinggevende van het cabinepersoneel aan boord van een verkeersvliegtuig. Dit houdt in dat stewardessen en stewards werkzaam zijn onder de purser. Een purser is daarnaast hoofdverantwoordelijk voor de veiligheid van passagiers en de klanttevredenheid van passagiers. Als een purser werkzaam is op Europese vluchten is er sprake van één purser. Bij intercontinentale vluchten is er sprake van twee pursers. In dat geval is de purser verantwoordelijk voor het aansturen van het cabinepersoneel in de economyclass, en is de senior purser verantwoordelijk voor het aansturen van het cabinepersoneel in de Business Class. Het is de senior purser, die leiding geeft aan de purser inclusief al het cabinepersoneel. Als purser heb je dus meer verantwoordelijkheden dan een stewardess of steward, omdat het een leidinggevende functie betreft. Als purser ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden van vluchten en het invoeren van passagiersgegevens, en onderhoud je contact met de gezagvoerder. Ook het controleren van de schoonmaak van het vliegtuig en de algemene veiligheid zijn belangrijke taken van een purser. Het is ook de purser en niet een stewardess, die de passagiers zal toespreken via de intercom. Stewardessen of stewards zijn verantwoordelijk voor het tonen van de veiligheidsinstructies, zoals de uitleg van de gordel, het reddingsvest, de zuurstofmaskers en de locatie van de nooduitgangen. Het is ook de purser, die de personeelsindeling maakt. Andere werkzaamheden van een purser zijn het controleren van de aanwezigheid van voldoende maaltijden en het doornemen van bijzonderheden De functie purser komt tegenwoordig niet meer voor bij alle luchtvaartmaatschappijen. In veel gevallen is de functie purser geschrapt vanwege bezuinigingen, maar dit kan verschillen per maatschappij. Het worden van purser is alleen mogelijk door het opdoen van ervaring. Daarnaast moet een purser over leidinggevende capaciteiten beschikken.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Purser

Wat is het salaris en tarief van een Purser? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Purser in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Purser

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Purser bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl