Taxichauffeur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Taxichauffeur?

Een taxichauffeur is een chauffeur die verantwoordelijk is voor het vervoeren van passagiers. Om passagiers te mogen vervoeren moet een taxichauffeur beschikken over een chauffeurspas. Als taxichauffeur is het verplicht om de chauffeurspas bij je te hebben tijdens de werkzaamheden. Als een taxichauffeur passagiers aan het vervoeren is moet de chauffeurspas zichtbaar aanwezig zijn in de taxi. De meeste taxichauffeurs beschikken over de volledige chauffeurspas. Met de volledige chauffeurspas mag een taxichauffeur alle passagiers vervoeren. Taxichauffeurs die beschikken over een beperkte chauffeurspas mogen alleen contractvervoer uitvoeren. Dit is bijvoorbeeld van toepassing bij het vervoeren van schoolkinderen. Een taxichauffeur met een beperkte chauffeurspas heeft verder niet te maken met financiële afhandelingen. Het beroep taxichauffeur kan dus op verschillende manieren voorkomen, omdat niet alle taxichauffeurs dezelfde werkzaamheden uitvoeren. Het beroep taxichauffeur is vooral populair omdat het werken als taxichauffeur veel vrijheid geeft. Daarnaast is het starten van een eigen taxibedrijf niet moeilijk meer. De concurrentie onder taxichauffeurs is groot te noemen, omdat er veel zelfstandig werkende taxichauffeurs zijn. Vooral binnen de grotere steden is de concurrentie onder de taxichauffeurs fors te noemen. Een taxi moet verplicht uitgevoerd zijn met een taxameter. Deze meter moet geijkt zijn en jaarlijks gekeurd worden. Door het gebruik van de meter kunnen klanten zien wat er aan het eind van de rit voldaan moet worden. Een taxameter heeft drie componenten nodig om de meterprijs te kunnen bepalen. Dit heeft betrekking op het starttarief, kilometerprijs en de verstreken tijd. Als taxichauffeur ben je werkzaam op locaties waar veel potentiële klanten aanwezig zijn. Denk hierbij aan treinstations, luchthavens, stadscentrums, stadiums, hotels of aan zakencentrums. Daarnaast zijn de meeste taxichauffeurs oproepbaar via een centrale of via de telefoon.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Taxichauffeur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Taxichauffeur

Welke opleiding is nodig om Taxichauffeur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Taxichauffeur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Taxichauffeur

Wat is het salaris en tarief van een Taxichauffeur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Taxichauffeur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Taxichauffeur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Taxichauffeur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl