Taxichauffeur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Taxichauffeur?

Een taxichauffeur vervoert passagiers in een taxi tegen betaling. Om in Nederland als taxichauffeur te mogen werken moet de chauffeur beschikken over het rijbewijs B, CCV-B en een chauffeurspas. Een chauffeurspas is een pas die de chauffeur bij zich moet hebben tijdens zijn werkzaamheden. Deze pas moet tijdens het vervoeren van passagiers zichtbaar in de auto aanwezig zijn. In het verleden waren de eisen om deze pas te krijgen veel soepeler als vandaag de dag. Als taxichauffeur bestaan er verschillende soorten chauffeurspassen, namelijk een beperkte chauffeurspas en een volledige chauffeurspas. Het belangrijkste verschil tussen een beperkte en volledige chauffeurspas zijn de werkzaamheden als taxichauffeur. Taxichauffeurs met een beperkte chauffeurspas hebben niks met financiële handelingen te maken, omdat deze taxichauffeurs bijvoorbeeld schoolkinderen vervoeren. Als we het hebben over een reguliere taxichauffeur zal deze moeten beschikken over een volledige chauffeurspas.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Taxichauffeur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Taxichauffeur

Welke opleiding is nodig om Taxichauffeur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Taxichauffeur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Taxichauffeur

Wat is het salaris en tarief van een Taxichauffeur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Taxichauffeur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Taxichauffeur zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl