Opleiding tot Taxichauffeur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau twee
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding taxichauffeur

Wie graag als taxichauffeur wil gaan werken hoeft geen schoolopleidingen te volgen. Er bestaan wel opleidingen, zoals de Mbo-opleiding taxichauffeur. Tijdens de Mbo-opleiding taxichauffeur is er aandacht voor verschillende zaken die niet alleen met het rijden te maken hebben. Denk bijvoorbeeld ook aan conflictbeheersing en het trainen van je communicatieve vaardigheden als taxichauffeur. Als taxichauffeur ben je een dienstverlenende gastheer voor passagiers. Tijdens de opleiding zal je dan ook leren hoe passagiers comfortabel, veilig en vlot vervoerd moeten worden. Tijdens de Mbo-opleiding taxichauffeur kan je voor verschillende vervoersbedrijven werkzaam zijn, zoals reguliere taxibedrijven, schoolvervoerbedrijven of gehandicaptenvervoersbedrijven. Gedurende de opleiding zal je over het algemeen vier dagen in de week werken en één dag in de week naar school gaan voor de theorieles. Zoals eerder aangeven hebben lang niet alle taxichauffeurs deze opleiding genoten. De meeste taxibedrijven bestaan tegenwoordig uit zelfstandig ondernemers, die zonder tussenkomst van een school taxichauffeur zijn geworden.

Opleidingsduur en niveau taxichauffeur

De Mbo-opleiding taxichauffeur duurt over het algemeen twee jaar en is een Mbo-opleiding op niveau twee

Vervolgopleidingen taxichauffeur

Na het afronden van de Mbo-opleiding taxichauffeur is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een Mbo-opleiding niveau drie. Er bestaan echter geen echte vervolgopleidingen voor het beroep taxichauffeur via reguliere scholen. Wel is het mogelijk om de opleiding tot directiechauffeur te volgen.

Vooropleiding taxichauffeur

Wie de Mbo-opleiding taxichauffeur wil volgen zal minimaal over een Vmbo-diploma moeten bezitten. Zoals eerder aangegeven hoef je niet over een schoolopleiding te beschikken om te kunnen werken als taxichauffeur. Wel moet je natuurlijk aan de richtlijnen van de overheid voldoen voordat je mag werken als taxichauffeur.

Mijnzzp.nl