Laadmeester

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Laadmeester?

Een laadmeester heeft de verantwoordelijkheid voor het complete logistieke proces op een afdeling. Het gaat hierbij onder meer ook om de aansturing van de aanwezige logistiek medewerkers op een afdeling. Een laadmeester coördineert alle activiteiten die betrekking hebben op het laden en lossen. Dat betekent dat er onder meer toezicht is op het tijdig laden en lossen. Daarnaast is er sprake van het registeren van gegevens en het regelen van papierwerk. Ook houdt een laadmeester toezicht op het naleven van de veiligheidsnormen, zodat lading op een veilige manier wordt weggezet. De werkzaamheden worden doorgaans uitgevoerd aan de hand van een routeplanning die per vervoersmiddel is opgesteld. De kern van de werkzaamheden van een laadmeester heeft betrekking op de samenvoeging van orders vanuit logistieke stromen in combinatie met de aansturing van het verladingsproces en medewerkers. Zo is er onder meer sprake van het geven van aanwijzingen aan de hand van werkinstructies, coachen en motiveren van de medewerkers. Bij het laadproces heeft de laadmeester de verantwoordelijkheid om de lading aan te nemen, te scannen en te voorzien in het fysieke laadproces met behulp van het team op de afdeling. Een laadmeester kan op wisselende tijden in ploegendiensten werken, maar bijvoorbeeld ook alleen nachtdiensten draaien. Dat hangt van het bedrijf af waar de laadmeester werkzaam is. Zo is de exacte invulling van de functie daar eveneens van afhankelijk. Zo is het ook mogelijk dat de functie met zich meebrengt om chauffeurs te ontvangen of in temperatuurzones controles uit te voeren. Ook het netjes en opgeruimd achterlaten van de afdeling in het distributiecentrum behoort tot de verantwoordelijkheid van een laadmeester.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Laadmeester

Wat is het salaris en tarief van een Laadmeester? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Laadmeester in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Laadmeester

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Laadmeester bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl