Vuilnisman

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Vuilnisman?

Een vuilnisman is een reinigingsmedewerker, die verantwoordelijk is voor ophalen van afval, zoals huisafval en bedrijfsafval. Het vuilnis wordt door middel van een vuilniswagen opgehaald op vaste dagen. De werkzaamheden van een vuilnisman zijn niet moeilijk maar kunnen wel redelijk zwaar zijn, omdat je veel zal lopen en tillen. De juiste instelling en persoonlijkheid zijn daarom belangrijk als vuilnisman. Er bestaan tegenwoordig strikte arbeidsregels waaraan vuilnismannen zich moeten houden om gezondheidsproblemen te voorkomen. Dit heeft vooral betrekking op het gewicht dat een vuilnisman per werkdag mag tillen. Ondanks dat het beroep vuilnisman veel voorkomt is het wel zo dat er steeds meer sprake is van automatisering. Denk hierbij aan de moderne vuilniswagens, die automatisch kliko's kunnen oppakken. Tegenwoordig houden vuilnismannen ook toezicht op het aangeboden vuilnis, door het controleren van kliko's op inhoud. Dit heeft vooral betrekking op het controleren of mensen het juiste afval aanbieden. Een vuilnisman werkt meestal in vaste loondienst, echter kan een vuilnisman ook werkzaam zijn via een uitzendbureau. Het beroep vuilnisman heeft bij redelijk veel mensen een negatief imago, omdat het zwaar werk is, smerig werk is en niet het meeste zal betalen. Toch is dit jammer, omdat de werkzaamheden van een vuilnisman belangrijk zijn. Als vuilnismannen het afval niet ophalen kunnen er al snel gezondheidsrisico's ontstaan. Vuilnismannen die achter de vuilniswagen lopen worden beladers genoemd. In de meeste gevallen zijn vuilnismannen in een team van drie medewerkers werkzaam. Dit heeft betrekking op twee beladers en de vrachtwagenchauffeur. Als vuilnisman heb je te maken met verschillende vormen van afval. Denk bijvoorbeeld ook aan de plastic zakken en aan het Gft-afval. Omdat de meeste vuilnismannen niet alleen verantwoordelijk zijn voor het ophalen van afval worden vuilnismannen ook wel aangemerkt als milieuambtenaren.

Lees verder...

Opleiding tot Vuilnisman

Welke opleiding is nodig om Vuilnisman te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Vuilnisman? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Vuilnisman

Wat is het salaris en tarief van een Vuilnisman? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Vuilnisman in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Vuilnisman

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Vuilnisman bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl