Vuilnisman

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Vuilnisman?

Een vuilnisman is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, die afhankelijk zijn van de specifieke taken van de vuilnisman. Het beroep heeft wel in alle gevallen te maken met het opruimen of ophalen van afval, zoals huisafval of bedrijfsafval. Tegenwoordig is het beroep vuilnisman meer gemoderniseerd vergeleken met vroeger, en worden vuilnismannen ook wel gezien als milieuambtenaren. Het vuilnis wordt tegenwoordig met vuilniswagens aan huis in zogenaamde kliko's of ondergrondse containers opgehaald op vaste dagen. Ook zijn er tegenwoordig duidelijke regels voor bewoners en bedrijven als het aankomt op hoe vuilnis precies moet worden aangeboden. De meeste huishoudens en bedrijven hebben meerdere kliko's bij huis staan, zodat huisvuil op een goede manier aangeboden kan worden. De werkzaamheden als vuilnisman zijn verder niet heel moeilijk maar kunnen wel redelijk zwaar zijn, omdat je als vuilnisman veel zal lopen en tillen. De juiste instelling en persoonlijkheid zijn daarom belangrijk als vuilnisman. Het beroep vuilnisman moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat het niet zo is dat een vuilnisman alleen verantwoordelijk hoeft te zijn voor het ophalen van huisafval. Een vuilnisman kan ook werkzaam zijn op andere manieren met betrekking tot afval. Het op de juiste manier inzamelen en sorteren van afval komt tegenwoordig op veel verschillende manieren voor. De klassieke vuilnisman is wel de vuilnisman die iedere week het huisafval komt ophalen.

Lees verder...

Opleiding tot Vuilnisman

Welke opleiding is nodig om Vuilnisman te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Vuilnisman? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Vuilnisman

Wat is het salaris en tarief van een Vuilnisman? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Vuilnisman in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl