Opleiding tot Vuilnisman

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau een
VooropleidingNiet van toepassing
VervolgopleidingMbo-opleiding niveau twee
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding vuilnisman

Er bestaat tegenwoordig een Mbo-opleiding afvalinzameling/schone leefomgeving voor aanstaande vuilnismannen. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leert men onder andere de basis veiligheid (VCA), veilig werken langs de weg (VWW), hoe je moet tillen en algemene vakken zoals Nederlands en rekenen. De Mbo-opleiding afvalinzameling/schone leefomgeving is niet op alle scholen te volgen en kan ook aangeboden worden door externe opleiders. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding zal de vuilnisman vier dagen in de week werken en één dag in de week naar school gaan voor de theorieles. De praktijk is echter dat de meeste vuilnismannen geen specifieke opleiding hebben genoten en we nog steeds spreken over ongeschoolde arbeid.

Opleidingsduur en niveau vuilnisman

De Mbo-opleiding afvalinzameling/schone leefomgeving zal over het algemeen een jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau één.

Vervolgopleidingen vuilnisman

Na het behalen van de Mbo-opleiding afvalinzameling/schone leefomgeving niveau een is het mogelijk om door te groeien tot een Mbo-opleiding niveau twee.

Vooropleiding vuilnisman

Er worden over het algemeen geen vooropleidingen verwacht voor de Mbo-opleiding afvalinzameling/schone leefomgeving. Wel is het zo dat de meeste vuilnismannen door hun werkgever aangemeld worden voor de opleiding. Daarnaast is een Vmbo-diploma natuurlijk meegenomen als je deze bezit.

Mijnzzp.nl