Vliegtuigmonteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Vliegtuigmonteur?

Een vliegtuigmonteur is een monteur en technicus, die zich gespecialiseerd heeft in het onderhouden van vliegtuigen of vliegtuigcomponenten. Als vliegtuigmonteur heb je een verantwoordelijke baan, omdat er geen fouten gemaakt mogen worden. Binnen de luchtvaartindustrie heb je te maken met strenge voorschriften en regels, die uitgebreid vastgelegd zijn. Onderhoud aan vliegtuigen moet gedocumenteerd worden, zodat de onderhoudsgeschiedenis altijd terug vinden is. Ondanks dat vliegtuigen niet lang buiten gebruik mogen zijn, moet het onderhoud secuur en volgens vaste regels uitgevoerd worden. Voordat een vliegtuig naar de hangar gebracht wordt voor onderhoud is er al een onderhoudsplan uitgewerkt, zodat iedereen weet wat er gebeuren moet aan het vliegtuig. De werkzaamheden die een vliegtuigmonteur uitvoert zijn afhankelijk van het opleidingsniveau en de werkervaring. Het is niet zo dat een vliegtuigmonteur alle werkzaamheden mag uitvoeren. Er zit een groot verschil tussen gasturbine monteurs, vliegtuigmonteurs en de werkzaamheden van een ingenieur. Enkele werkzaamheden, die een vliegtuigmonteur kan uitvoeren zijn het demonteren en vervangen van onderdelen, het uitvoeren van preventief onderhoud, herstelwerkzaamheden, het uitvoeren van modificaties en het schoonmaken van onderdelen en componenten. Een vliegtuig hoeft niet altijd in een hangar te staan voor reparaties. De meeste vliegtuigen worden alleen voor groot onderhoud en inspecties in een hangar geplaatst. Als het om kleine reparaties gaat kan de vliegtuigmonteur dit meestal aan de gate verhelpen. Het is dus niet zo dat je als vliegtuigmonteur alleen in een hangar werkzaam bent. Als vliegtuigmonteur is het belangrijk dat je altijd secuur volgens de regels werkt. Als vliegtuigmonteur heb je een afwisselende baan en zal je meestal met verschillende collega's aan vliegtuigen werken, onder toezicht van een leidinggevende. Het beroep vliegtuigmonteur heeft meestal betrekking op Mbo-niveau.

Lees verder...

Opleiding tot Vliegtuigmonteur

Welke opleiding is nodig om Vliegtuigmonteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Vliegtuigmonteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Vliegtuigmonteur

Wat is het salaris en tarief van een Vliegtuigmonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Vliegtuigmonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Vliegtuigmonteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Vliegtuigmonteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl