Opleiding tot Vliegtuigmonteur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingEerste Monteur Vliegtuigonderhoud (Mbo 3)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingAviation Operations (Hbo)
VervolgopleidingLuchtvaarttechnologie (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding vliegtuigonderhoudsmonteur

Er bestaan verschillende Mbo-opleidingen als vliegtuigonderhoudsmonteur, die qua niveau kunnen verschillen, zoals de Mbo-opleiding eerste vliegtuigmonteur op niveau drie, de Mbo-opleiding vliegtuigonderhoudstechnicus op niveau vier en de Mbo-opleiding vliegtuigonderhoudstechnicus avionica op niveau vier. Tijdens deze opleidingen is er onder andere aandacht voor vliegtuigsystemen, montage elektrisch, montage mechanisch, bank- en plaatwerk, constructies en voortstuwing, luchtvaartorganisatie en -voorschriften, communicatie-, navigatie- en vluchtgeleidingssystemen en indicatie-, bewaking- en identificatiesystemen. Naast de technische vakken is er op school ook aandacht voor de vakken Nederlands, Engels en rekenen. Over het algemeen zal je tijdens de opleiding vier dagen in week werken en één dag in de week theorieles volgen op school. Gedurende de opleiding zal je op verschillende momenten praktijkexamens moeten afleggen, die beoordeel worden door de leermeester en stagebegeleider van school.

Opleidingsduur en niveau vliegtuigonderhoudsmonteur

De meeste Mbo-opleidingen vliegtuigonderhoudsmonteur nemen ongeveer vier jaar in beslag en zijn op niveau vier. Alleen de Mbo-opleiding eerste vliegtuigmonteur is op niveau drie.

Vervolgopleidingen vliegtuigonderhoudsmonteur

Na het afronden van de Mbo-opleidingen vliegtuigonderhoudsmonteur niveau vier is het mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding aviation. Wanneer je beschikt over de juiste vooropleidingen is het over het algemeen mogelijk om een Hbo-opleiding binnen drie jaar af te ronden.

Vooropleiding vliegtuigonderhoudsmonteur

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of Mbo-diploma voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleidingen vliegtuigonderhoudsmonteur niveau vier. Ook met enkele jaren havo of vwo is het mogelijk om toegelaten te worden tot de opleiding.

Mijnzzp.nl