Luchtvracht medewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Luchtvracht medewerker?

Een luchtvracht medewerker heeft te maken met verschillende soorten vracht, die vaak op speciale pallets vervoerd worden. Ongeveer zestig procent van alle luchtvracht wordt door vrachtvliegtuigen vervoerd. De andere veertig procent gaat mee op passagiersvluchten en wordt ‘belly transport’ genoemd. Inkomende luchtvracht bestaat vaak uit goederen die snel geleverd moeten worden, omdat ze kunnen bederven. Denk aan fruit, bloemen en vis. Ook elektrische machines, apparaten en motoren (inclusief onderdelen) worden vaak via de lucht vervoerd. Daarnaast worden er ook regelmatig dieren door de lucht vervoerd, bijvoorbeeld paarden. De goederen die op een luchtvracht zijn geboekt, worden vaak in containers of pallets vervoerd. Vervolgens worden de goederen gestapeld op aluminium platen. De pallets worden ingepakt met sealfolie en er wordt een sterk net over de goederen gespannen, zodat ze niet gaan schuiven tijdens de vlucht. Het opbouwen van deze pallets wordt door een afhandelingsmaatschappij gedaan. Dit bedrijf wordt ingehuurd door de luchtvaartmaatschappij. Voor de meeste functies, die je als luchtvracht medewerker kunt vervullen, wordt mbo-werk- en -denkniveau gevraagd. Een specifieke opleiding is vaak niet nodig, maar je hebt wel een streepje voor als je een logistieke opleiding hebt afgerond. Ook een heftruckcertificaat en VCA zijn meestal verplicht. VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu (afgekort tot VGM) Checklist voor Aannemers. Dit is een beproefd programma waarin diverse Nederlandse branches hun kennis en ervaring op het gebied van veilig en gezond werken hebben gebundeld. Met een VCA certificaat kun je dus veilig en gezond aan de slag als luchtvracht medewerker. Dit certificaat wordt behaald door de werkgever, die de kennis en kunde weer doorgeeft aan de werknemers. Verder mag je geen strafblad hebben, omdat je op of rond een luchthaven werkt. De selectieprocedure voor luchtvracht medewerker moet dan ook niet onderschat worden.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Luchtvracht medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Luchtvracht medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Luchtvracht medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Luchtvracht medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Luchtvracht medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl