Boormeester

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Boormeester?

Een boormeester is een civiele vakman die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van horizontaal gestuurde boringen en/of diepteboringen, afhankelijk van de soort boormeester. Er bestaat als boormeester een verschil tussen het uitvoeren van horizontale boringen en diepteboringen, omdat diepteboringen betrekking hebben op drinkwatervoorzieningen. Een boormeester horizontaal gestuurde boringen boort niet naar drinkwater, maar boort omdat er bijvoorbeeld leidingen of kabels in de grond aangebracht moeten worden. Over het algemeen zal een boormeester onderdeel uitmaken van een boorteam dat samen verantwoordelijk is voor het boorproces. Als boormeester ben je dus verantwoordelijk voor het uitvoeren van boringen, waarbij je over het algemeen gebruikmaakt van verschillende graaf- en boormachines. De benaming boormeester moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat er verschillende soorten boormeester bestaan, die verantwoordelijk kunnen zijn voor verschillende boorwerkzaamheden. Beide boormeesters boren voor hun werkzaamheden in de grond, maar wel om verschillende redenen. Zoals eerder omschreven kan een boormeester dus verantwoordelijk zijn voor verschillende boorwerkzaamheden afhankelijk van de soort werkzaamheden. Vooral boorwerkzaamheden die horizontaal uitgevoerd worden kunnen zeer complex zijn. In dat geval is er meestal sprake van gestuurde boorwerkzaamheden, wat als grote voordeel heeft dat er geen sleuven gemaakt hoeven te worden om kabels en/of buizen te kunnen aanleggen. Door middel van gestuurde boringen kunnen onder andere aardgas- en aardolieleidingen, waterleidingen, telecommunicatiekabels en elektriciteitskabels aangebracht worden zonder dat er grote grondwerkzaamheden nodig zijn. Gestuurde grondboringen geven dus minder overlast en kunnen over het algemeen sneller uitgevoerd worden dan traditionele grondwerkzaamheden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Boormeester

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Boormeester

Wat is het salaris en tarief van een Boormeester? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Boormeester in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Boormeester

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Boormeester bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl