Kabel- en buizenlegger

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Kabel- en buizenlegger?

Een kabel- en buizenlegger is een civiele vakman die werkzaam is binnen de grond-, weg- en waterbouw (GWW), dat toebehoort tot de civiele techniek. Als kabel- en buizenlegger ben je verantwoordelijk voor diverse werkzaamheden zoals het uitvoeren van grondwerkzaamheden voor de aanleg en/of het onderhoud van leidingen. Denk hierbij aan het onderhouden en/of vernieuwen van rioleringen, aan het onderhouden en/of vernieuwen van waterleidingen of aan het aanleggen van grondkabels. Een kabel- en buizenlegger kan dus verschillende grondwerkzaamheden uitvoeren, afhankelijk van de specifieke opdracht. Het beroep kabel- en buizenlegger is aan te merken als een redelijk zwaar beroep, omdat je in veel gevallen ook handwerkzaamheden zal uitvoeren zoals graafwerkzaamheden. Daarnaast is ook het trekken van nieuwe kabels aan te merken als zware werkzaamheden. Als kabel- en buizenlegger werk je samen met andere vakmensen zoals kraanmachinisten, waardoor de werkzaamheden makkelijk worden, echter zal een kabel- en buizenlegger ook regelmatig zelf moet graven binnen zijn werkzaamheden. Een andere benaming voor kabel- en buizenlegger kan ook zijn allround vakman GWW echter bestaan er veel specifieke beroepen als vakman GWW. Zoals eerder omschreven kunnen de inhoudelijke werkzaamheden van een kabel- en buizenlegger verschillen per opdracht, echter hebben de werkzaamheden in alle gevallen wel te maken met het aanleggen van kabels en buizen in de grond. Het is als kabel- en buizenlegger prima denkbaar dat je verantwoordelijk bent voor andere werkzaamheden, afhankelijk van de specifieke functie. Het beroep kabel- en buizenlegger is binnen de civiele techniek aan te merken als belangrijk beroep, omdat fouten voorkomen moeten worden. Het secuur werken is als kabel- en buizenlegger dan ook belangrijk. Daarnaast is veiligheid belangrijke als kabel- en buizenlegger.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Kabel- en buizenlegger

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Kabel- en buizenlegger

Wat is het salaris en tarief van een Kabel- en buizenlegger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kabel- en buizenlegger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Kabel- en buizenlegger

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Kabel- en buizenlegger bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl