Gasfitter

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Gasfitter?

Een gasfitter is een civiele vakman die over het algemeen werkzaam is in de Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW), wat te maken heeft met de infrastructuur. Een gasfitter werkt zowel aan ondergrondse als aan bovengrondse gasleidingen en installaties. In de meeste gevallen zal een gasfitter in opdracht werken van een netbeheerder aan ondergrondse en bovengrondse gasleidingen en gasinstallaties, of is deze werkzaam voor de Nederlandse Gasunie. Een gasfitter werkt over het algemeen niet aan gebruikelijke gasinstallaties van woningen, omdat dit niet tot de infrastructuur van de netbeheerder behoort. Wel kan een gasfitter complexe installaties bouwen, onderhouden en testen, zoals die voor kunnen komen bij grote fabrieken, die vaak met complexe installaties te maken hebben. Daarnaast kan een gasfitter actief zijn op zee om gasleidingen aan te leggen of te onderhouden. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een gasfitter het beste omschrijven als het aanleggen, onderhouden, repareren en vervangen van gasleidingen. De werkzaamheden van een gasfitter zijn aan te merken als belangrijke werkzaamheden, omdat veel particulieren en bedrijven sterk afhankelijk zijn van gas. Daarnaast is het beroep gasfitter aan te merken als een verantwoordelijk beroep, omdat veiligheid bij gasleidingen een belangrijke rol speelt. Met andere woorden mag een gasfitter geen fouten maken als het aankomt op gasleidingen en gas-werkzaamheden. Als gasfitter zal het ook voorkomen dat je werkzaam bent als storingsmonteur. Bij eventuele storingen of schade aan gasleidingen is het erg belangrijk om snel te handelen, vanwege de algemene veiligheid. Een gasfitter is dus aan te merken als installateur, met het belangrijke verschil dat een gasfitter niet met gewone installaties te maken heeft zoals deze binnen woningen te vinden zijn. Een gasfitter is juist werkzaam aan de infrastructuur.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Gasfitter

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Gasfitter

Wat is het salaris en tarief van een Gasfitter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Gasfitter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Gasfitter

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Gasfitter bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl