Stortwerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Stortwerker?

Een stortwerker is werkzaam binnen de grond-, weg- en waterbouw en is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met natte stort. Natte stort heeft betrekking op zand dat door middel van pijpleidingen en buizen op een bouwlocatie gespoten wordt. Een stortwerker heeft dus te maken met baggerwerkzaamheden zonder dat de stortwerker zelf werkzaam is op een baggerschip. Een stortwerker is juist verantwoordelijk voor het verleggen en aansluiten van de verschillende pijpleidingen en buizen, die nodig zijn om het zand op te kunnen spuiten. Daarnaast is de stortwerker verantwoordelijk voor het toezien op de stortwerkzaamheden. Binnen het beroep stortwerker is het belangrijk dat je goed kan samenwerken met andere stortwerkers, de stortbaas en de baggermeester, omdat baggerwerkzaamheden nooit alleen uitgevoerd worden. Iedereen heeft zijn eigen taken en verantwoordelijkheden binnen het stortteam. Welke taken een stortwerker precies heeft kan verschillen per opdracht. Over het algemeen ben je als stortwerker een allround vakman, die ingezet kan worden voor verschillende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het bedienen van kranen, het monteren van buizen, het verlegen van buizen en aan de daadwerkelijke stortwerkzaamheden, inclusief het toezien op dit proces. Als stortwerker ben je dan ook werkzaam binnen de baggerindustrie en kan je overal werkzaam zijn. Dit betreft niet alleen in Nederland, omdat Nederlandse baggerbedrijven over de hele wereld actief zijn. Omdat deze werkzaamheden overal ter wereld uitgevoerd kunnen worden moet een stortwerker bereid zijn om langere periodes in het buitenland te verblijven. Ondanks dat een stortwerker een verantwoordelijke baan heeft, moet het beroep stortwerker over het algemeen wel gezien worden als ongeschoolde arbeid. In de meeste gevallen moet een stortwerker gezien worden als allround stort-medewerker.

Lees verder...

Opleiding tot Stortwerker

Welke opleiding is nodig om Stortwerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Stortwerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Stortwerker

Wat is het salaris en tarief van een Stortwerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Stortwerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Stortwerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Stortwerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl