Opleiding tot Stortwerker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingCiviele Techniek (Hbo)
VervolgopleidingMaritiem Officier (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding Baggermeester

De Mbo-opleiding baggermeester is een geschikte opleiding voor mensen die binnen de baggersector willen gaan werken. De baggersector kent uiteenlopende functies, die qua niveau wel kunnen verschillen. Daarnaast zijn er andere opleidingen denkbaar, zoals de Mbo-opleiding waterbouwer, die mogelijk geschikt kunnen zijn afhankelijk van de functie en wensen. Tijdens de opleiding baggermeester leer je alles wat met baggeren en baggertechniek te maken heeft, zoals baggerwerkzaamheden op binnenwateren of op zee. Als baggeraar werk je hoofdzakelijk op baggerschepen, waar je ingezet kan worden voor verschillende soorten werkzaamheden, zoals aan de zuiginstallatie of op de brug, of voer je onderhoud of reparaties uit. Tijdens de Mbo-opleiding Baggermeester krijg je vakken als pomptechniek, navigatie, lassen, bankwerken, machineonderhoud en grondmechanica. Binnen deze opleiding zal je over het algemeen vier dagen in de week werken en minimaal één dag in de week naar school gaan voor de verschillende theorielessen. Overigens kan het binnen deze opleiding ook zo zijn dat je in het buitenland werkt en de theorielessen moet volgen wanneer je terug bent in Nederland.

Opleidingsduur en niveau Baggermeester

De Mbo-opleiding Baggermeester zal over het algemeen drie tot vier jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen Baggermeester

Na het afronden van de Mbo-opleiding Baggermeester niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding Civiele Techniek of de Hbo-opleiding Maritiem Officier. Een Hbo-opleiding zal over het algemeen nog eens vier jaar in beslag nemen.

Vooropleiding Baggermeester

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding Baggermeester niveau vier.

Mijnzzp.nl