Civiel ingenieur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Civiel ingenieur?

Een civiel ingenieur is verantwoordelijk voor het ontwerpen, uitwerken, realiseren en onderhouden van objecten die vastzitten aan de grond. Denk hierbij aan bruggen, tunnels, leidingen en aan funderingen op land en in zee. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een civiel ingenieur het beste omschrijven als het ontwerpen en uitwerken van bouwprojecten in de grond-, weg- en waterbouw. Een civiel ingenieur is een hoogopgeleide techneut die werkzaam is op de engineeringafdeling. Als ingenieur bestaan er verschillende specialisaties die om verschillende opleidingen kunnen vragen. Als civiel ingenieur ben je betrokken bij het voorbereidingstraject van een project of juist betrokken bij de uitvoeringsfase van het project afhankelijk van de organisatie waar je werkzaam bent. Daarnaast kan een civiel ingenieur ook weer gespecialiseerd zijn in complexe renovatiewerkzaamheden. De werkzaamheden van een civiel ingenieur zijn aan te merken als zeer belangrijke werkzaamheden, omdat er geen fouten gemaakt mogen worden met betrekking tot bouwwerken. Het zijn de civiel ingenieurs die alles zo doorberekenen dat constructies langdurig veilig gebruikt kunnen worden na de oplevering. Het berekenen van draagconstructies zoals die van een brug is complexe materie waarbij een civiel ingenieur het ontwerp net zolang zal aanpassen, totdat de draagconstructie aan alle eisen zal voldoen. Niet alleen de veiligheid zal een rol spelen, maar bijvoorbeeld ook de duurzaamheid. Het mag natuurlijk niet voorkomen dat een moderne brug na enkele jaren alweer groot onderhoud nodig heeft. Vanzelfsprekend kan een civiel ingenieur gespecialiseerd zijn in verschillende vakgebieden. Het ontwerpen van een nieuwe brug kan niet zomaar vergeleken worden met het ontwerpen van tunnels. Daarnaast kan een civiel ingenieur bijvoorbeeld te maken hebben met het ontwerpen van waterkeringen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Civiel ingenieur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Civiel ingenieur

Welke opleiding is nodig om Civiel ingenieur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Civiel ingenieur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Civiel ingenieur

Wat is het salaris en tarief van een Civiel ingenieur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Civiel ingenieur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Civiel ingenieur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Civiel ingenieur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl