Civiel ingenieur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Civiel ingenieur?

Een civiel ingenieur is verantwoordelijk voor het ontwerpen, uitwerken, realiseren en onderhouden van objecten die vastzitten aan de grond. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan bruggen, tunnels leidingen en aan funderingen op zee. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een civiel ingenieur het beste omschrijven als het ontwerpen en uitwerken van bouwprojecten in de grond-, weg- en waterbouw. Een civiel ingenieur is een hoogopgeleide techneut die werkzaam is op de engineeringafdeling binnen de betreffende organisatie. Als ingenieur bestaan er uiteenlopende soorten van specialisaties die om verschillende opleidingen kunnen vragen. Als civiel ingenieur ben je betrokken bij het voorbereidingstraject van een project of juist betrokken bij de uitvoeringsfase van het project afhankelijk van de soort organisatie waar je werkzaam bent. Daarnaast kan een civiel ingenieur ook weer gespecialiseerd zijn in complexe renovatiewerkzaamheden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Civiel ingenieur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Civiel ingenieur

Welke opleiding is nodig om Civiel ingenieur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Civiel ingenieur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Civiel ingenieur

Wat is het salaris en tarief van een Civiel ingenieur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Civiel ingenieur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Civiel ingenieur zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl