Wegmarkeerder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Wegmarkeerder?

Een wegmarkeerder is een civiele vakman die verantwoordelijk is voor het aanbrengen van tijdelijke en permanente wegmarkeringen. Wegmarkeringen zijn te omschrijven als het geheel aan tekens dat op het wegdek te vinden is. Wegmarkeringen worden aangebracht om visueel inzichtelijk te maken waar mensen precies mogen rijden en in sommige gevallen om aan te geven op wat voor weg mensen rijden. Daarnaast kan het om bijzondere wegmarkeringen gaan, zoals stoptekens en voorrangsregels, die door middel van wegmarkeringen aangegeven worden. Er bestaan veel verschillende wegmarkeringen, die allemaal hun specifieke functie hebben, zoals doorgetrokken en onderbroken lijnen, pijlen, strepen, haaientanden en bijzondere tekens om invalide parkeervlakken aan te geven. Wegmarkeringen kunnen permanent zijn, maar kunnen ook tijdelijk zijn, afhankelijk van de functie. Wegmarkeringen kunnen met verschillende materialen aangebracht worden, zoals met verf en thermoplast (kunststof). Als wegmarkeerder ben je werkzaam binnen de civiele techniek en zal je over het algemeen werkzaam zijn binnen een team van verschillende markeerders. In tegenstelling tot gewone wegenbouwers is een wegmarkeerder niet verantwoordelijk voor het aanleggen en/of onderhouden van wegen. Een wegmarkeerder is over het algemeen alleen verantwoordelijk voor het afwerken van wegen door het aanbrengen van tijdelijke en permanente wegmarkeringen. Ook het vernieuwen van bestaande wegmarkeringen behoort tot de werkzaamheden van een wegmarkeerder. Het beroep wegmarkeerder moet gezien worden als een beroep op Mbo-niveau waarvoor verder geen echte beroepsopleidingen bestaan. Dit neemt niet weg dat een wegmarkeerder externe opleidingen moet volgen om te kunnen werken als wegmarkeerder. Ook veiligheid speelt binnen het beroep een belangrijke rol, omdat het beroep wegmarkeerder aangemerkt kan worden als potentieel gevaarlijk beroep. Het leren maken van wegmarkeringen betreft over het algemeen werkzaamheden die grotendeels in de praktijk aangeleerd worden.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Wegmarkeerder

Wat is het salaris en tarief van een Wegmarkeerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Wegmarkeerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Wegmarkeerder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Wegmarkeerder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl