Shovelmachinist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Shovelmachinist?

Een shovelmachinist is meestal een civiele machinist die verantwoordelijk is voor verschillende werkzaamheden zoals het verplaatsen van grond, het egaliseren van terreinen, het afwerken van taluds en bermen en het laden en lossen van verschillende soorten materialen. Afhankelijk van de soort werkzaamheden kan een shovel voorzien worden van verschillende voorzetstukken. Andere benamingen voor shovel kunnen ook zijn laadschop, wiellader of grondverzetmachine. Een andere benaming voor shovelmachinist kan weer zijn machinist grondverzet, afhankelijk van de soort werkzaamheden als shovelmachinist. Een groot voordeel van shovels is dat deze mobiele werktuigen zeer wendbaar zijn door middel van de knikbesturing. Shovels zijn er tegenwoordig van klein tot zeer groot en kunnen dan ook binnen verschillende werkzaamheden toegepast worden. Ook stratenmakers maken gebruik van kleinere shovels, om bijvoorbeeld mechanisch te bestraten. Het beroep shovelmachinist moet vrij algemeen gezien worden, omdat een shovelmachinist verantwoordelijk kan zijn voor uiteenlopende soorten werkzaamheden afhankelijk van de soort werkgever. Shovels worden binnen diverse beroepen gebruikt en niet alleen binnen de grond-, weg- en waterbouw. Denk bijvoorbeeld ook aan afvalverwerkers of aan de industrie, die gebruik kunnen maken van shovels om afval en/of materialen te verplaatsen. Shovels zijn op een brede manier inzetbaar, omdat shovels zo veelzijdig zijn. Het is ook prima denkbaar dat een shovelmachinist verantwoordelijk is voor andere werkzaamheden. Lang niet alle shovelmachinisten zijn fulltime werkzaam op een shovel. Het bedienen van een shovel betreft verantwoordelijk werk, omdat veiligheid belangrijk is. Een shovel is een grote machine waarmee ongelukken voorkomen moeten worden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Shovelmachinist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Shovelmachinist

Wat is het salaris en tarief van een Shovelmachinist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Shovelmachinist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Shovelmachinist zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Shovelmachinist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Shovelmachinist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl