Rioolinspecteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Rioolinspecteur?

Een rioolinspecteur is verantwoordelijk voor het inspecteren van riool- en leidingstelsels. Daarnaast kan een rioolinspecteur verantwoordelijk zijn voor andere werkzaamheden zoals het reinigen van riool- en leidingstelsels en het uitvoeren van kleine reparaties. De kerntaak van een rioolinspecteur is echter het inspecteren van riool- en leidingstelsels. Het is voor opdrachtgevers zoals gemeentes erg belangrijk om precies te weten hoe de conditie is van de riolering binnen hun gemeente. Een rioolinspecteur werkt over het algemeen met een robot die voorzien is van een camera. Deze robotcamera kan vanuit een speciale wagen door de riolering gereden worden, zodat de rioolinspecteur precies kan zien in welke conditie een riolering verkeert. Deze beelden worden samen met een inspectierapport en eventueel advies overhandigd aan de opdrachtgever, zodat deze precies weet of en wanneer er actie nodig zal zijn. Veel voorkomende problemen met betrekking tot rioleringen zijn vuilophopingen zoals door vet, wortelgroei of bijvoorbeeld verzakkingen. Ook lekkages bij verbindingen komt regelmatig voor. Het is de rioolinspecteur die de conditie van de riolering zal onderzoeken en beoordelen. De werkzaamheden van een rioolinspecteur zijn verder niet echt moeilijk, echter moet een rioolinspecteur wel over de juiste opleidingen beschikken. Daarnaast betreft het beroep rioolinspecteur een verantwoordelijk beroep, omdat het op de juiste manier inspecteren van rioleringen erg belangrijk is. Het is mogelijk dat een rioolinspecteur ook verantwoordelijk is voor andere werkzaamheden, afhankelijk van de opdracht en werkgever. Zoals eerder omschreven kan een rioolinspecteur ook verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van kleine reparaties. Binnen Nederland zijn veel verschillende bedrijven actief op het gebied van het inspecteren van rioleringsstelsels. Preventief onderhoud is belangrijk wanneer we het hebben over rioleringen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Rioolinspecteur

Wat is het salaris en tarief van een Rioolinspecteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rioolinspecteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Rioolinspecteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Rioolinspecteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl