Monteur verkeerstechniek

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Monteur verkeerstechniek?

Een monteur verkeerstechniek is iemand die verkeersinstallaties monteert en onderhoudt. Hij kan daarnaast ook verantwoordelijk zijn voor het installeren van tijdelijke verkeersinstallaties. Een monteur verkeerstechniek houdt zich dus allesbehalve alleen maar bezig met verkeerslichten of verlichte borden. Hij moet van vele markten thuis zijn. Het is zeer belangrijk voor een monteur verkeerstechniek om een groot verantwoordelijkheidsgevoel te hebben, wat jij al dan niet verkeerd doet op je werk kan namelijk gevolgen hebben voor de mensen die zich in het verkeer begeven. Ondanks deze grote verantwoordelijkheid is het geen absolute verplichting om een specifieke opleiding te volgen tot monteur verkeerstechniek. Wat wel gebeurt, is dat je werkgever je opleidt om het specifieke beroep uit te kunnen oefenen. Daarnaast is het wél verplicht een VCA-certificering in je bezit te hebben. Als monteur verkeerstechniek zijn er enkele doorgroeimogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld projectleider of ploegbaas worden indien je dat wenst. Als monteur verkeerstechniek of storings-/elektrotechnicus, kan je in vast dienstverband werken bij een verkeersregelinstallatie bedrijf, maar je kan evengoed zelfstandig werkzaam zijn als monteur. Dan hangt hij dus niet af van de verschillende verkeersregelinstallatie bedrijven. Het kan dan wel zijn dat het wellicht moeilijker zijn om grotere projecten aan te kunnen nemen. Vanzelfsprekend kan een monteur verkeerstechniek ook gespecialiseerd zijn in specifieke verkeerssystemen, omdat het aansluiten van verkeerskasten andere werkzaamheden betreft dan het installeren of onderhouden van verkeersboden. Daarnaast is het ook denkbaar dat een monteur verkeerstechniek werkzaam is binnen een team van verschillende monteurs. Het is ook denkbaar dat een monteur verkeerstechniek aangemerkt kan worden als elektrotechnicus. In alle gevallen is een monteur verkeerstechniek werkzaam binnen de civiele infrastructuur.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Monteur verkeerstechniek

Wat is het salaris en tarief van een Monteur verkeerstechniek? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Monteur verkeerstechniek in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Monteur verkeerstechniek

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Monteur verkeerstechniek bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl