Gladheidsbestrijder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Gladheidsbestrijder?

Een gladheidsbestrijder is verantwoordelijk voor gladheidsbestrijding door middel van het strooien van zout op de weg met een zoutstrooiwagen. Een zoutstrooiwagen kan een speciaal gemaakte strooiwagen zijn of is een gewone vrachtwagen die tijdelijk omgebouwd wordt tot strooiwagen. Dit zijn meestal vrachtwagens die voorzien zijn van een platte laadbak, waarop een speciale constructie gezet kan worden. Gladheidsbestrijding heeft betrekking op het voorkomen van gladheid door het nemen van preventieve maatregelen. Wanneer het nodig mocht zijn kunnen de meeste zoutstrooiwagens ook gebruikmaken van sneeuwschuivers om de sneeuw te verschuiven. Gladheidsbestrijding kan het beste omschreven worden als het voorkomen en bestrijden van gladheid als gevolg van sneeuw en ijs op de wegen en fietspaden. De meeste gladheidsbestrijders zijn werknemers van bedrijven die normaal verantwoordelijk zijn voor andere werkzaamheden. Een gladheidsbestrijder is dan ook alleen werkzaam als hij of zij opgeroepen wordt om te strooien. De werkzaamheden van een gladheidsbestrijder zijn erg belangrijk, omdat deze werkzaamheden de doorstroming bevorderen en hierdoor ook ongelukken voorkomen worden. Het beroep gladheidsbestrijder moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat het beroep gladheidsbestrijder in de meeste gevallen gezien moet worden als een aanvulling op een ander beroep. De meeste gladheidsbestrijders zijn dan ook alleen werkzaam als oproepkracht. Wel betreft het meestal werknemers of ondernemers die ervaring hebben met grote voertuigen. In andere gevallen is er meestal sprake van jaarlijkse trainingen. Het beroep gladheidsbestrijder heeft overigens niet alleen betrekking op openbare wegen, omdat het beroep ook voorkomt op luchthavens.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Gladheidsbestrijder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Gladheidsbestrijder

Wat is het salaris en tarief van een Gladheidsbestrijder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Gladheidsbestrijder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Gladheidsbestrijder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Gladheidsbestrijder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl